Nagellak

Gescheurde nagel? Zo fiks je het!

Gescheurde nagel? Zo fiks je het!

Ben jij ook zo'n fan van perfect gemanicuurde nagels? Nou, je bent zeker niet de enige. Je voelt je gelijk een ander mens wanneer je je nagels hebt gedaan (of laten doen). Helaas zijn je nagels ook heel gevoelig en kunnen ze vrij makkelijk afscheuren. Gelukkig hebben wij een handig trucje om een gescheurde nagel te fixen!

Lees ook: Door deze dingen beschadigen jouw nagels

Gescheurde nagel fixen

Een stootje tegen de tafel hier en een stootje tegen de deur daar... Je perfecte nagel kan in één klap een nachtmerrie worden. Het is helemaal vreselijk als daardoor je hele hand er lelijk uitziet. Zonde van je tijd én je geld. Je wil een gescheurde nagel natuurlijk fixen, maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij hebben dé truc voor je.

De gouden tip

Wanneer je een gescheurde nagel gespot hebt, is het belangrijk om er snel bij te zijn. Dit omdat je het natuurlijk niet erger wil maken dan het is. Met dít handige stappenplan is het zo gepiept. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een thee zakje of koffiefilter, een schaar en transparante nagellak. Zó ga je te werk:

1. Knip een stukje uit het theezakje of de koffiefilter. Je zorgt ervoor dat dit groot genoeg is om het scheurtje te bedekken.
2. Pak je transparante nagellak en lak de nagel met het scheurtje. Let op: hierna moet je even snel te werk gaan.
3. Je nagel is nog nat, dus leg het uitgeknipte stukje theezakje of koffiefilter op de scheur.
4. Druk het voorzichtig aan en laat de nagel volledig opdrogen.
5. Wanneer alles goed droog is lak je de nagel nog een keer met de transparante lak. Dit doe je zodat het filterpapiertje goed vast blijft zitten. 
6. Laat ook dit weer goed opdrogen en vijl je nagel aan waar nodig is. Easy!

Nagelsalon

Bovenstaand trucje is natuurlijk best makkelijk om zelf thuis te doen. Ben je niet zo'n nail technician? Dan kun je desnoods ook gewoon naar je nagelsalon gaan en vragen of ze je daar kunnen helpen. Echter raden we voor een quick fix toch echt onze gouden tip aan. ;)

Lees ook: Deze nieuwe fototrend is de leukste manier om je manicure te showen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top