Nagellak

Experts adviseren deze 5 dingen voor gezonde nagels

Experts adviseren deze 5 dingen voor gezonde nagels

Mooie nagels krijg je niet zomaar, ze hebben onderhoud nodig. Vooral als jij veel in contact komt met water en een liefhebber bent van nagellak en kunstnagels. Vijlen en je nagelriemen verzorgen is al een goede stap in de juiste richting. Slechte gewoontes zoals nagelbijten en pulken zijn een no-go.

Dit zijn vijf dingen die experts adviseren voor gezonde nagels.

1. Gel nagellak gebruiken

Gel nagellak helpt je nagels om sterker te worden. Het laagje gellak werkt als een barrière tegen vuil en onze dagelijkse routines die onze nagels beschadigen. Ze kunnen tot wel drie weken lang blijven zitten en ze zien er fantastisch uit! Verwijder gelnagels niet door ze los te trekken, daardoor gaan je nagels juist kapot en dat is zonde. In plaats daarvan kun jij je nagels onderdompelen in warm water met een beetje afwasmiddel en een theelepel zout. Doe dit twintig minuten lang en verzorg je handen en nagels goed na afloop.

2. Contact met water vermijden

Investeer in een afwasmachine als jij je nagels gezond wil houden. Rubberhandschoenen is een goed alternatief om jouw nails te beschermen tegen water wanneer jij de afwas moet doen. Water zorgt er namelijk voor dat jouw nagels zacht worden en eerder gaan breken en splitsen. Daarnaast kunnen jouw nagels broos en schilferig worden door overmatig contact met water. Tip! Voelen jouw nagels momenteel zwak aan? Verzorg ze met een nagelverharder.

3. Nagelriemen verzorgen

Voorkom losse velletjes rondom je nagels (nijnagels) door je nagelriemen gehydrateerd te houden met een voedende olie. Nagelriem crème of olie zorgt ervoor dat je nagelriemen en -bedden gevoed blijven waardoor ze sneller groeien en er gezonder uitzien. Trek niet aan je nijnagel want dat kan ervoor zorgen dat je huid gaat scheuren. Gebruik een nagelriem knipper om het losse velletje te verwijderen. Kom voor de rest niet aan je nagelriemen, als je het niet goed doet kan je namelijk snijwonden en infecties veroorzaken. En dat wil je niet!

4. Nagels vijlen

Vijl je nagels als je (gel)lak begint te chippen en ga het er niet afpellen. Maak ze weer mooier met een vijl totdat jij ze opnieuw laat doen. Je kan je nagels zo vaak vijlen als je wil but don't overdo it! Doe het alleen maar om ze netjes te houden. Gebruik een vijl van glas, deze zijn duurzaam en gentle voor jouw prachtige nagels.

5. Ga naar een professional

Als jij echt je nagels goed wil laten verzorgen, laat dan een behandeling doen door een professional. Zij weten precies wat jij en jouw nagels nodig hebben om ze er fantastisch uit te laten zien. 

Fijne producten

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top