Nagellak

Waarom nagelriemolie in jouw nailcare routine thuishoort

Waarom nagelriemolie in jouw nailcare routine thuishoort

We houden er allemaal van om een funky kleurtje uit de laatste nagellak trends op onze nagels te lakken, alleen vergeten we de nagelverzorging wel eens. Wedden dat je nagelriemolie in je kast hebt staan maar 'm nooit gebruikt? Dit is waarom je nagelriemolie zeker wel aan jouw nailcare routine wilt toevoegen. Het doet namelijk meer voor je nagels dan je denkt!

Dit is wat nagelriemolie voor je nagels doet

Nagelriemolie is er in kleine flesjes, potjes en soms spotten we nagelriemolie zelfs in een soort pen voor je nagels. Dit kleine goedje lijkt misschien niet zo méga belangrijk, maar dat is het wel. Het voorkomt zelfs een nagelriemontsteking én helpt je nagels ook om beter te groeien. Dit is alles wat nagelriemolie voor je nagels doet op een rij:

  1. Het zorgt ervoor dat je nagels beter groeien. Doordat je je nagels met de olie hydrateert, komt de nagelgroei op gang. Het beste is om je nagels even goed in te masseren, want zo stimuleer je de bloedstroom. Hierdoor gaan je nagels écht beter groeien.
  2. Het beschermt je nagelriemen. De olie is natuurlijk lekker zacht en mild voor je huid. Het houdt het vocht bij je nagelriemen vast zodat je geen droge vingers meer hebt. Dat komt door de vetzuren en antioxidanten die in de nagelriemolie zitten, wat ook weer helpt bij nagelriemontsteking. Win-win dus! 
  3. Nagelriemolie zorgt ervoor dat je nagellak sneller droogt. Je kunt je nagels hydrateren met olie, maar wist je dat je wat olie ook kunt gebruiken na het nagels lakken? Breng een klein drupje nagelriemolie aan per nagel en je nagellak is sneller droog. Handig! Nog meer tips? Dit is hoe je nagellak sneller droogt.
  4. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van gerafelde nagels. Als je je nagels goed verzorgt, heb je minder last van plekjes op je nagels, gerafelde nagels, nagels die snel afbreken of kleine wondjes. Ook helpt het tegen nagelriemontsteking. 

3 x onze favoriete nagelriemolie

Nagelriemolie kopen #1 - O.P.I. Pro Spa Nail Cuticle Oil

nagelriemolie kopen
O.P.I. Pro Spa Nail Cuticle Oil bij Douglas.nl

Nagelriemolie kopen #2 - Herôme Nail Bath Oil

nagelriemolie
Herome Nagelbadolie bij Bol.com

Nagelriemolie kopen #3 - Essie Apricot Cuticle Oil 

nagelriem olie
Essie Apricot Cuticle Oil bij Douglas.nl

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top