Gezichtsverzorging

De nieuwste skincare trend van 2020: havermelk

De nieuwste skincare trend van 2020: havermelk

Move over avocado, there's a new girl in town! Havermelk wordt getipt als de nieuwe skincare trend van 2020 en wij vroegen ons af waarom. 

Al jaren lang krijgen ingrediënten die je ook gewoon kan eten, zoals honing en olijfolie, een plekje in onze beauty routine. Natuurlijke ingrediënten zijn goed voor onze huid en dat merken we. Het schijnt dat havermelk the next big thing is in de beauty industrie. Niet alleen in de beautywereld weet de plantenmelk ons te verrassen. 

Ben je vegetarisch of veganistisch en houd je van melk? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven. Het wordt alleen wel wat moeilijker als je een notenallergie hebt: de meeste soorten melk die niet door een vrouwelijk zoogdier zijn geproduceerd bevatten noten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jenna dee dargenzio (@jennadeezio) op

Alles over havermelk

Toen was daar havermelk: het goedje viel op doordat het geen vervelende resten op de bodem van je kopje koffie achterliet, heel gezond is en best lekker smaakt. Nog een pluspunt: de havermelk kan je makkelijk zelf maken waardoor het harstikke leuk is om een DIY dagje te houden voor je maag én je gezicht. Zo maak je havermelk:

Tip nummer 1: hoe meer havermout je gebruikt, hoe romiger je melk uiteindelijk word. Gebruik 1 kopje havermout van ongeveer 100 gram en 800 ml water. Stop de ingrediënten in de blender en mix het goed door elkaar. Laat de mix een nachtje in de koelkast rusten en zeef de melk. Schenk de havermelk in hersluitbare beker en je bent klaar. 

Nog een voordeel van havermelk: het goedje heeft een lage impact op het milieu. Havermout kan worden verbouwd op veel plekken in de wereld en heeft niet veel water nodig.  

Zo past havermelk in je beautyroutine

Heb je last van eczeem? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je wel eens in een bad met havermout hebt gelegen. En dat is niet zo gek. Havermout werkt geweldig tegen ontstekingen en reinigt je huid op een milde manier terwijl het je huid ook nog eens hydrateert. 

Maar hoe gaan we havermelk verwerken in onze beautyroutines? Voeg het product het liefst au naturel toe aan je skincare stappen. Als je last hebt van acne of roodheid zal de melk je huid namelijk een hele hoop kalmeren. Ook werkt havermelk goed tegen huidveroudering. En nee, huidveroudering komt anno 2020 lang niet alleen meer voor bij het ouder worden: ook de vervuiling in de lucht speelt een grote rol. Maak één keer per week een havermelk masker of doe elke avond een havermelk face wash. Beslis voor jezelf en je huid wat de beste methode is.  

Helaas hebben nog niet zoveel beautymerken de gouden tip ontdekt. Lush, het duurzame en diervriendelijke cosmeticamerk wat al jaren onze favoriet is, past het ingrediënt wel al langer toe in hun producten. Het merk weet alles over het kalmerende effect van havermout en is dus onze nummer één tip als je wat haverproducten aan zou willen schaffen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lush Cosmetics North America (@lushcosmetics) op

Wij hebben het gevoel dat plantaardige skincare opties steeds populairder worden in 2020 en staan er helemaal achter. Vooral de mensen met huidaandoeningen, een droge of gevoelige huid gaan het meest profiteren van deze trends. Heb je psoriasis of rosacea? Dan is deze trend perfect voor je huid!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top