Beauty

Dit is waarom je zonder make-up op moet sporten

Dit is waarom je zonder make-up op moet sporten

Sporten met make-up op is gewoon niet zo'n heel goed idee. Vergeet jij het ook nog wel eens? Het verwijderen van je make-up kost niet veel moeite, maar is wel echt noodzakelijk. Hieronder lees je namelijk wat het effect er van is op je huid. 

 

Mee-eters en acne

Make-up is ervoor gemaakt om op de oppervlakte van je huid te blijven. Tijdens het sporten word je huid warmer en neemt het meer producten in zich op. Dit zorgt voor verstoppingen in je poriën en dat kan uiteindelijk leiden tot ontstekingen, mee-eters en acne. Iedere keer dat je sport met make-up op, sluit je dus afvalstoffen op in je huid. 

 

Droge huid

Make-up dragen tijdens het sporten kan nog een gevolg hebben: een droge huid. Omdat je zweet geen uitweg kan vinden, blijft het tegen je huid aanplakken. Door de zuren in het zweet raakt je huid geïrriteert en droogt het uit.


Als laatste ga je zweten tijdens en na inspanning, omdat je lichaamstemperatuur omlaag moet. Wanneer jij een laag make-up draagt, is dit lastig en kunnen ook afvalstoffen geen kant op... Als dit niet genoeg redenen zijn, weten wij het ook niet meer!

 

Verwijder jij je make-up voordat je gaat sporten? Laat het ons weten!

 

Deel dit artikel
Back to top