Helpt tandpasta écht tegen puistjes?

Helpt tandpasta écht tegen puistjes?

Niets zo irritant als plotseling een puist op je gezicht. Je probeert allerlei noodmiddelen om er snel vanaf te komen; DIY maskertjes, spot blockers etcetera. Maar er is één ding waar we toch altijd naar teruggrijpen in tijden van puistjes; tandpasta. We vroegen ons af; werkt dit echt?
 

Sneller van je puist af dankzij tandpasta?

New Yorkse dermatologen Dr. Rebecca Baxt en Dr. Neal Schultz geven het antwoord op deze prangende vraag. Volgens de twee doctoren heeft dit product een uitdrogend effect op puisten en helpt het daarnaast de roodheid en ontsteking te verminderen. Klinkt perfect, zou je denken toch? Echter, de uitdroging van de puist is te wijten aan zuiveringszout, waterstofperoxide, menthol, etherische oliën en triclosan. Deze tandpasta-ingrediënten zijn niet efficiënter dan conventionele behandelingen en kunnen er zelfs voor zorgen dat de huid gaat irriteren en er brandwondjes ontstaan door ‘over uitdroging’, aldus Dr. Baxt en Schultz.

Wat we wel moeten doen in geval van een puist SOS? Producten met benzoylperoxide en salicylzuur hebben een goede werking bij acne. En verder - het is ontzettend moeilijk, we know - van de puist afblijven(!) en elke ochtend en avond het gezicht blijven reinigen. You can do this! 

 

Beeld: iStock

Gerelateerde Artikelen

close
Ook leuk om te lezen
Recommended article title
Skincare trend: je gezicht reinigen met een stick
close

Zoeken op de website

close