Lipstick

Make-up in aankomend jaar: 3 fijne trends voor je lippen

Make-up in aankomend jaar: 3 fijne trends voor je lippen

Het afgelopen jaar was op veel vlakken vreemd; ook op het gebied van beauty. Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven, waarom zou je dan nog make-up op doen? Voor jezelf natuurlijk! Misschien is deze tijd juist wel het ideale moment om eens goed te experimenteren met make-up. Op die manier heb je straks wanneer alles weer kan en mag de perfecte beauty look bij jouw gezicht te pakken waar je maandenlang van kunt genieten. Een goede basis start je met de juiste lippenstift in een fijne kleur. Daarom hebben we in dit artikel drie fijne trends voor je lippen voor aankomend jaar verzameld.

Rode lippenstift is helemaal terug van weggeweest

Wat als eerste opvalt, is dat aankomend jaar in het teken staat van een aantal klassieke make-up trends. Dat betekent bijvoorbeeld dat we de wing eyeliner terug gaan zien en dat we weer massaal kiezen voor rode lippen. Het kan goed zijn dat je de afgelopen zomer alweer meer vrouwen met rode lippenstift zag rondlopen. Deze trend gaat vanuit de zomer direct door naar het winterse seizoen om optimaal op te kunnen bloeien in de lente en zomer van aankomend jaar. De trend blijft zelfs nog even doorgaan tot het najaar van het nieuwe jaar.

Op de catwalk zagen we eerder dit jaar al diverse experimenten met rode lippenstift langskomen. Zo is het lippotlood ook helemaal terug van weggeweest. In de jaren 80 en 90 werd er volop lippotlood gedragen als basis van een beauty look. Ook in aankomend jaar zien we dit weer gebeuren, hoewel de kleur van het potlood en de lippenstift veelal overeenkomt. Zo knallen je rode lippen er goed uit! Dat betekent dat je de rest van je make-up rustig kunt houden. Denk aan weinig tot geen mascara en wenkbrauwen die omhoog geborsteld worden.

Stained lips creëren met lippenstift en gloss

Een andere trend die we veelvuldig terug gaan zien in aankomend jaar is die van de stained lips. Stained lips betekent bevlekte lippen; wat in eerste instantie een beetje gek klinkt. Toch zijn stained lippen hartstikke mooi en dit is waarom: je lippen krijgen een kleurtje maar zien er alsnog natuurlijk uit. Bij stained lips dep je als het ware de lippenstift of -gloss op je lippen. Waar je normaal gesproken je lippen volledig ‘inkleurt’ met lippenstift is dat met stained lips niet het geval. Stained lippen zijn het mooist met of een donkere kleur of juist een felle kleur.

Hoe je te werk gaat met stained lips? Simpel. Je dept als eerst de lipstick op de lippen waarbij je in het midden begint. Vervolgens dep je met je vinger vanuit het midden naar buiten, waardoor het stained effect ontstaat. Dit doe je net zo lang totdat je tevreden bent met het resultaat op je lippen. Uiteindelijk heb je een look waarbij het midden van je lippen altijd iets donkerder is dan de rest. Het ziet er heel nonchalant maar ook classy uit. Ideaal voor je dagelijkse look dus. Let hierbij wel op een goede basis in de vorm van een balsem. Op die manier blijft de kleur het mooist.

Draag nude lippenstift in dagelijkse look

Vind je een rode lippenstift een beetje te heftig? Niet iedere vrouw vindt het prettig om heel erg op te vallen met lippenstift. In dat geval kun je het beste kiezen voor een nude lippenstift. Nude lips blijven we het aankomende jaar namelijk heel veel zijn. Dat komt omdat het eigenlijk een tijdloze trend is - nude kan altijd. Je moet hierbij wel letten op welke kleur je huid heeft: voor iedere huidskleur geldt namelijk een andere kleur nude als huidskleur. Wanneer je huid een warme ondertoon heeft, is het aan te raden om voor een warme tint te gaan zoals karamel of perzik.

Heb je een koelere huidskleur? Kies dan voor een roze of beige tint als nude lippenstift. Het is belangrijk om voor de juiste kleur te gaan zodat je een gezonde look creëert. Heb je net een andere kleur te pakken dan kan dat er in het geheel een beetje gek uitzien. Wat betreft de rest van je make-up look bij een nude lippenstift kan het alle kanten op. Je kunt het geheel rustig laten en alleen voor een mascara gaan of je pakt flink uit met je oogmake-up. Dat laatste past in ieder geval in een tijd waarin mondkapjes op veel plekken verplicht zullen zijn. Zolang je de lippen niet kunt zien, kun je in ieder geval lekker knallen met felkleurde ogen of een mooie wing eyeliner.

Beeld: Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top