Gezichtsverzorging

De huid in je gezicht (nog) mooier maken? Gebruik dan dit product

De huid in je gezicht (nog) mooier maken? Gebruik dan dit product

De huid op je gezicht is je visitekaartje dus als je niet blij bent met de conditie ervan, dan wordt het tijd om hier iets aan te doen. Je levensstijl heeft een grote invloed op de looks van je velletje maar ook met skincare kun je mooie resultaten behalen.

Waarschijnlijk gebruik je wel een crème om je huid te hydrateren en als het goed is, heb je ook een reiniger om je velletje schoon te maken. Iets wat je eigenlijk toe zou moeten voegen aan jouw routine, is het gebruiken van een toner

Wat is een toner en wat doet het?

Een toner is een waterig goedje waarmee je jouw huid extra verzorgt en hydrateert. Het verschilt een beetje per soort maar vaak bevat het glycerine, antioxidanten, goede zuren en ingrediënten die ontstekingen voorkomen. Daarnaast verwijdert het vuil en dode huidcellen. Door je huid te behandelen met een toner, kan het beter skincare producten zoals een serum of dag- of nachtcrème opnemen. 

Hoe gebruik je een toner?

Een toner gebruik je na het reinigen van de huid en voor het aanbrengen van je hydraterende verzorging of andere skincare producten zoals een oogcrème of serum. Doe wat toner op een watje en wrijf deze voorzichtig over je gezicht. Doe dit zo snel mogelijk na het reinigen - het liefst binnen een minuut - omdat je huid dan nog een beetje vochtig is en de toner dan makkelijker opneemt. Je kunt een toner zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. 

Welke toner moet ik gebruiken?

Net als bij het kiezen van een ander huidverzorgingsproduct, is het goed om te focussen op de behoefte van je velletje. Is je huid erg droog? Gebruik dan een toner die daarbij helpt. Heb je last van acne? Kies dan een variant die daarvoor bedoeld is. 

Toner of tonic: waar moet ik op letten?

Vroeger werd er vaak tonic gebruikt. Dit was toentertijd een goedje dat vol zat met alcohol en die je huid ontdeed van vet. Tegenwoordig worden de termen tonic en toner door elkaar gebruikt voor hetzelfde product terwijl het nu toch echt wel een ander product is als toen. Let er voor de zekerheid op dat er in het item van jouw keuze niet (te) veel alcohol zit en genoeg verzorgende ingrediënten bevat. Er zijn tegenwoordig zelfs tonics of toners waar helemaal geen alcohol in zit. 

 
Beeld: Photo by Anthony Tran on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top