Beauty

Heb je een product gekocht dat niet voor je werkt? Zo kun je het alsnog gebruiken

Heb je een product gekocht dat niet voor je werkt? Zo kun je het alsnog gebruiken

Make-up en skincare is geen one size fits all. Sommige producten zullen wel voor je werken en andere helaas niet. Een product weggooien is natuurlijk ontzettend zonde. Gelukkig zijn er een hoop manieren waarop je sommige producten alsnog kunt gebruiken, ook als je ze eigenlijk niet fijn vindt.

Cleanser

Stel, je hebt een cleanser gekocht voor je gezicht, maar hij werkt niet zoals je zou willen. Geen paniek. Je kunt dit product prima als een bodywash gebruiken. De ingrediënten in de cleanser werken misschien wel fijn voor je armen en benen in plaats van je gezicht. Werkt dit ook niet? Dan kun je de cleanser gebruiken om je make-up kwasten mee schoon te maken.

Highlighter

Een voor de hand liggende oplossing voor als je een highlighter niet mooi vindt, is het gebruiken als oogschaduw. Maar er zijn meer manieren om een highlighter te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als body highlighter. Gebruik het op je schouders, sleutelbenen en decolleté als je een avondje uitgaat. Wat je ook kunt doen is een beetje van highlighter mengen met concealer. Breng dit onder je ogen aan voordat je foundation op doet. Nu heb je een DIY eye brightener!

Nepwimpers

Nepwimpers kopen is ingewikkeld. Als ze in het doosje zitten, kun je niet goed zien hoe de wimpers eruit zullen zien op je ogen. Zijn de wimpers niet zoals je had verwacht? Dan kun je ze alsnog gebruiken. Je kunt er ten eerste individuele wimperstukjes van maken. Je kunt de wimper in kleine stukjes knippen en de individuele wimpers gebruiken om je wimpers net iets meer volume te geven. Als er een gedeelte is van de wimper dat je wel mooi vindt, kun je dit stukje uitknippen. Dit stukje kun je vervolgens gebruiken aan de buitenkant van je oog. Hiermee geef je jouw buitenste wimpers een extra lift voor een dramatischer effect.

Blush

Als je een poederblush hebt gekocht die je niet mooi vindt, kun je het als oogschaduw gebruiken. Als het een crème is, zijn er meerdere dingen die je kunt doen. Werkt de blush niet voor je omdat je de kleur niet mooi vindt, meng de blush dan met een andere blush. Door hiermee te experimenteren ontdek je meerdere blushkleuren die je misschien wel mooi vindt. Je kunt de blush ook mengen met een highlighter om een glowy blush te maken. Tot slot kun je de blush mengen met concealer. Hiermee kun je een color corrector maken voor onder je ogen. Daarnaast kun je een blush met een te felle kleur minder heftig maken door deze te mengen met een druppeltje concealer.

Concealer

Een te lichte concealer kun je alsnog gebruiken, maar dan net even anders. Gebruik de concealer onder je ogen maar breng deze aan voor je foundation. Hierdoor heeft het alsnog een brightening effect, maar wordt de kleur minder heftig doordat je er foundation overheen doet. Als de concealer te donker is, kun je een color corrector maken door de concealer te mengen met een vloeibare blush. Een concealer die te donker of te oranje is, kun je eventueel ook als bronzer of contour gebruiken.

Bonus: Producten die zijn vervangen

Stel, je hebt een product al vaak gebruikt. Je bent door de helft van de verpakking heen. Maar je hebt een nieuw product gekocht dat je eigenlijk veel fijner vindt. Je stapt direct over op het nieuwe product maar wil het oude product natuurlijk niet verspillen. Je kunt dit soort producten in een tasje doen om mee te nemen in je handtas. Nu heb je het bij je voor als je je make-up bij moet werken. Als het om skincare gaat, kun je het neerzetten bij je ouders of bij je partner bijvoorbeeld. Nu heb je er altijd iets staan om je skincare mee te doen en hoef je het niet iedere keer mee te sleuren als je komt logeren.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top