Face & Sculpting

Verticaal contouren is een ding? Zo werkt het

Verticaal contouren is een ding? Zo werkt het

De manier waarop je je gezicht het beste kunt contouren, hangt van de vorm van je gezicht af. Voor de dames met een rond gezicht, is er een nieuwe techniek opgedoken: verticaal contouren. Dit is hoe het werkt.

Wat is verticaal contouren?

Door de naam weten we eigenlijk al best veel over wat verticaal contouren inhoudt. Maar voor het gemak zullen we het toch even haarfijn uitleggen. Bij verticaal contouren, zet je de lijnen op je gezicht verticaal in plaats van horizontaal. Hiermee hebben we het eigenlijk alleen over het contouren van de jukbeenderen. Waar je normaal gesproken gewend bent om een horizontale streep te zetten, maak je er dus nu een verticale streep van, of meerdere streepjes. Hiermee zou je je botstructuur meer kunnen accentueren en lijkt je gezicht iets minder rond.

Zo bereik je de look

Voor de vertical contour look is er een ding waar je goed rekening mee moet houden, en dat is de kleur van het product dat je gebruikt. Wanneer de kleur niet goed is, kan dit namelijk de illusie geven dat je een net geschoren baard op je gezicht hebt zitten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. We raden daarom aan om een contourkleur te kiezen met een lichte, koele ondertoon. Je kan hier een beetje mee experimenteren om de juiste kleur te vinden. Wij raden in ieder geval aan om de kleur niet te donker te maken aangezien dit er al vrij snel onnatuurlijk uit kan komen te zien.

Zodra je de juiste kleur te pakken hebt, kun je gaan beginnen met contouren. We raden aan om met een crème product te werken voor deze techniek. Breng het product in verticale streepjes aan onder je jukbeen. Zoek dus even met je vinger waar je jukbeen begint. Zet de lijntjes hieronder en trek ze door naar je kaaklijn. Vervaag deze lijnen vervolgens met een kwast of met een spons. Zorg ervoor dat de lijnen duidelijk vervaagd zijn. We raden aan om de hoeveelheid product langzaam op te bouwen. Je kan namelijk op deze manier gemakkelijker een foutje wegwerken. Deze techniek vergt misschien wat extra oefening, maar wij zijn van mening dat dit zeker mooie resultaten kan geven voor mensen met ronde gezichtsvormen!

@beautiception Vertical contour is a hit for me! It literally made my cheeks look more defined and slimmer ✨ #verticalcontour #makeuptrend #contourhack #beautyhacks #tutorial ♬ after hours speed up - sounds
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top