Face & Sculpting

Opkomende rimpels? Dit is wat je ertegen doet

Opkomende rimpels? Dit is wat je ertegen doet

Weg met die rimpel? Bij ouder worden hoort nou eenmaal ook dat je huid verandert, maar een beetje rimpels verminderen zou wel fijn zijn. Maar hoe krijgen we deze nu eigenlijk weg? Wij hebben de volgende tips voor je. Jij gaat straks gauw genoeg verschil merken rondom je ogen, bovenlip en voorhoofd. Dááág!

Dit is wat je kunt doen tegen opkomende rimpels

1. Voorkomen is beter dan genezen

We weten allemaal dat onze rimpels nooit helemaal genezen. Maar dit betekent niet dat je ze niet kunt voorkomen. Doe bijvoorbeeld zonnebrand op als je naar buiten gaat. Ja, ook achter de wolken zit nog steeds de zon verborgen. Drink ook genoeg water en, oh ja, rook niet. Koffie en alcohol zijn mega uitdrogend, waardoor je deze beter kunt laten staan. Een beetje slaap is ook wel essentieel voor een glowy skin. Zodra jij onvoldoende slaap krijgt, heeft je huid heel wat te leiden.

2. Smeren, smeren en nog meer smeren

Een zachte huid dat willen we allemaal. Alleen hoe krijg je deze? Door te smeren, smeren en te smeren. Investeer daarom in een goede skincare-routine met niet alleen actieve stoffen, maar ook verzachtende en hydraterende cremès. Denk aan een goede dagcrème en een fijne nachtcrème.

3. Schoonmaken maar

We blijven het toch zeggen. Maak je huid voldoende schoon! Doe dit vooral voordat je aan het smeren gaat met bijvoorbeeld een oil of een creme.

4. Bezoek aan de schoonheidsspecialist

Een keer een bezoekje aan de schoonheidsspecialist is nooit verkeerd. Zij heeft verstand van de huid en kan je alle tips geven die je maar nodig hebt. Denk aan een massage, peeling of andere behandeling die je rimpels kan verminderen. Heerlijk toch?

Verminderen

Maar nu de vraag hoe verminderen we eigenlijk die rimpels? Kunnen we ze eigenlijk wel laten verwijderen? Dit antwoord lijkt toch echt 'nee' te zijn. Toch denken veel mensen dat collageensupplementen, retinol, lijnzaad of een anti-rimpelcrème kunnen helpen. De enige manier eigenlijk om ze echt te laten verdwijnen is botox. Dit is natuurlijk wel een hele ingreep, dus laat je altijd goed informeren als je dit overweegt.

Conclusie

Even kort de conclusie van het verhaal. Rimpels kun je alleen voorkomen, maar genezen gaat hem niet worden. Zorg goed voor je huidje en probeer vooral je rimpels te waarderen. Het is eigenlijk best mooi om je kraaienpootjes te zien. Lachen geeft je een glow en daar kan geen crème tegenop. Stress om je rimpels zorgt er alleen maar voor dat je nog meer gaat fronsen. Doe dit dus vooral niet.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top