Health

Zo word je een rugslaper - want geloof ons, dat wil je!

Zo word je een rugslaper - want geloof ons, dat wil je!

Op je rug slapen lijkt onmogelijk wanneer je een zij- of buikslaper bent, maar de schoonheidsvoordelen zijn enorm. Iedere andere manier van liggen zorgt voor de vorming van slaapgebonden rimpels, onder andere door het persen van je gezicht in het kussen. In dit kussen kunnen ook veel bacterieën en vuil zitten, wat kan zorgen voor breakouts

Bovendien helpt slapen op je rug voor de afvoer van vocht, waardoor je minder gezwollen wakker wordt. Alsof dat nog niet genoeg redenen en voordelen zijn, is het ook beter voor je hoofd, nek en wervelkolom, doordat deze in een neutrale 'stand' is. Kortom, je wordt een stuk knapper van het slapen op je rug. 

Als je geen rugslaper bent, lijkt dit een hele klus, maar het is mogelijk. Je kunt jezelf trainen en wij vertellen je hoe! Want ook jij wilt iedere ochtend zonder rimpels wakker worden toch? 

Check je matras

Om op je rug te kunnen slapen heb je een stevig matras nodig, dat ondersteuning biedt en bovendien comfortabel ligt. Een zacht matras dat compleet indeukt wanneer je erop gaat liggen doet niets voor je lichaam. Nu hoef je niet direct een nieuw matras aan de schaffen(we weten hoe duur dit kan zijn), je kunt ook stevige matras topper aanschaffen. 

Positioneer je nek

Het volgende wat je nodig hebt is een goede ondersteuning voor de nek. Een goede support voor de nek vermindert de stress op je rug. De nek moet zich ondersteund voelen maar niet overdreven verhoogd (want dit kan juist spierspanning en pijn veroorzaken). Zorg voor een speciaal kussen voor rugslapen.

Gebruik je kussens 

Wanneer je voor het eerst met rugslapen begint, kun je kussen gebruiken om het comfortabel te maken. Plaats een kussen onder elke arm en knie, bij de onderrug en aan de zijkanten van je romp. Eigenlijk als een soort van bunker. Zo kun je wennen aan de nieuwe positie en zorgen dat het comfortabel is.

Heb geduld

Het kan even duren voordat je er aangewend bent en dat is ook helemaal niet erg. Als je merkt dat je naar een andere houding rolt, corrigeer jezelf dan door middel van de bovengenoemde trucjes. Geef niet op als je jouw nieuwe slaaphouding niet meteen onder de knie krijgt. 


Skip zware maaltijden later op de avond

Tenslotte is een zware maaltijd laat op de avond de vijand van rugslapen. Met name maaltijden als pizza of pasta. Het beste is om tot twee uur voor het slapen niet meer te eten. 


Sta jij open voor rugslapen? Heel veel succes!
 

 

Beeld:  iStock
Deel dit artikel
Back to top