Gezichtsverzorging

Dit is alles wat je moet weten over preventative botox

Dit is alles wat je moet weten over preventative botox

Botox kennen we allemaal wel. Het is een manier om rimpels weg te werken om onszelf minder oud te laten lijken. Rimpels zijn erg normaal om te hebben, we krijgen ze allemaal uiteindelijk. Maar wat nou als we het krijgen van rimpels volledig zouden kunnen voorkomen? Dit is 'preventative botox' en alles wat je erover moet weten.

Wat is preventative botox?

Zoals de naam al verklapt, is preventative botox preventief. Het is dus bedoeld om te voorkomen dat je rimpels krijgt. De meeste mensen beginnen pas aan botox wanneer ze al fijne lijntjes en rimpels hebben. Preventieve botox is juist bedoeld om te nemen voordat je deze rimpels en lijntjes krijgt. De bedoeling hiervan is dat het je spieren in je gezicht die rimpels veroorzaken, zou moeten verzwakken. Dit zorgt ervoor dat je minder snel en minder diepe rimpels krijgt. Dit type botox werkt het beste voor mensen met erg expressieve gezichten en dus overactieve spieren in het gezicht. Deze mensen zullen dan bijvoorbeeld een glad voorhoofd hebben, maar wel zichtbare lijntjes krijgen wanneer ze hun gezicht bewegen.

Wat zijn de voordelen?

Preventieve botox heeft verschillende voordelen. Het voorkomt het ontstaan van diepe rimpels. Daarnaast kan het zelfs het ontstaan van rimpels volledig voorkomen. En het voorkomt hoge kosten voor als je pas op een latere leeftijd aan botox wil beginnen. Rimpels zijn makkelijker om te voorkomen, dan om te verwijderen. Dus als je rimpels wil vermijden, is preventieve botox een goede optie. Je hebt namelijk meer botox nodig om diepere rimpels op te vullen. In dit geval is voorkomen beter dan genezen.

Wanneer moet je aan de preventieve botox?

Preventieve botox gebruik je om rimpels mee te voorkomen, dus moet je eraan beginnen voordat je rimpels en fijne lijntjes krijgt. Op welke leeftijd dit precies gebeurt, verschilt per persoon. Je zou ermee kunnen beginnen wanneer je rimpels ziet ontstaan die je niet mooi vindt. Dit kan al op een jongere leeftijd zijn, tussen de 20 en 25 bijvoorbeeld, maar dit kan ook pas op je veertigste zijn.

Onze conclusie

Cosmetische ingrepen laten doen is uiteraard een persoonlijke keuze. Niemand moet het doen maar het is ook helemaal oké als je het wel wil. Om te voorkomen dat je rimpels krijgt, kun je wat ons betreft zeker kiezen voor preventieve botox. Er zijn weinig tot geen risico's aan verbonden en het is erg effectief. Onthoud wel dat je rimpels krijgt over je hele lichaam. Uiteindelijk zullen we allemaal moeten geloven aan ouder worden. Als je vroeg wil beginnen met het voorkomen van rimpels, is het altijd verstandig om goed voor je huid te zorgen. Gebruik goede skincare met ingrediënten die je huid ondersteunen. Vergeet daarnaast ook niet om altijd SPF te dragen! Zonschade is tenslotte onze grootste vijand als het op huidveroudering aankomt. 

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top