Lichaamsverzorging

Heb je lijntjes op je nek? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Heb je lijntjes op je nek? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Rimpels krijgen we uiteindelijk allemaal, het is een normaal onderdeel van ouder worden. Deze lijntjes kunnen zich overal voordoen, ook op je nek bijvoorbeeld. Nek lijnen kunnen door verschillende dingen veroorzaakt worden. Wil jij ze graag voorkomen? Dit zijn de mogelijke oorzaken van lijntjes op je nek.

Wat zijn nek lijnen?

Nek lijnen zijn simpelweg rimpels in je nek. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal zijn. Horizontale lijnen lijken vaak wat meer op rimpels. Verticale lijnen lijken meer op een soort band op je keel.

De oorzaken

Lijntjes op je nek kunnen veroorzaakt worden door verschillende dingen. Ten eerste zijn er de oorzaken waar we geen controle over hebben. Denk hierbij aan je genen en ouder worden. Ze kunnen ook veroorzaakt worden door dingen waar we wel controle over hebben zoals UV-schade of roken. Deze twee dingen beschadigen namelijk het collageen in je huid waardoor de huid minder elastisch wordt. Een andere mogelijke oorzaak is regelmatig naar beneden kijken. Dit doen we allemaal, de hele dag door, namelijk om naar onze telefoon te kijken. Constant naar beneden kijken is voor veel mensen de oorzaak van de horinzontale lijntjes. Voor verticale lijnen ligt de oorzaak voornamelijk bij ouder worden.

Hoe kun je nek lijnen voorkomen?

Het eerste dat je kunt doen is je skincare routine doortrekken naar je keel. Gebruik dezelfde producten op je keel die je ook op je gezicht gebruikt. Het belangrijkste onderdeel hiervan is het aanbrengen van zonnebrand op je keel. UV-schade is tenslotte een veelvoorkomende oorzaak van de lijntjes. Een retinoid gebruiken op je nek is ook aan te raden. Dit stimuleert namelijk de aanmaak van collageen. Hou er wel rekening mee dat de huid op je keel wat dunner is dan de huid op je gezicht. Hierdoor is het kwetsbaarder en kan het sneller geïrriteerd raken. Gebruik je retinol dus niet te vaak om te voorkomen dat het de huid irriteert. Bouw het gebruik langzaam op naar maximaal een paar keer per week. Tot slot kun je neklijntjes voorkomen door je telefoon meer op ooghoogte te houden. Hierdoor kijk je niet constant naar beneden.

Als je al lijntjes ziet vormen op je nek, dan is er geen reden tot paniek. Gebuik een product met anti-aging ingrediënten op je nek om de rimpels tegen te gaan. Denk hierbij ook weer aan retinol. De collageen boost die je hiervan krijgt kan de zichtbaarheid van de lijntjes enorm verminderen.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top