Lichaamsverzorging

3x plekken die je altijd vergeet in te smeren met zonnebrand

3x plekken die je altijd vergeet in te smeren met zonnebrand

Ondanks alle aanbevelingen omtrent zonnebescherming, vergeten we nog te vaak om ons goed te beschermen. Daarbij worden een aantal lichaamsdelen bijna altijd overgeslagen...

We zijn ons bewust van de risico's wanneer we ons niet insmeren. Zo kan het leiden tot huidkanker, huidveroudering en huidverbranding. Het is niet zo dat omdat de zonnestralen zacht aanvoelen, de zon geen schade kan aanrichten. We vergeten ons vooral vaak in te smeren tijdens het winkelen of op een terrasje.

1. Voetzolen

De zolen van je voeten zijn erg delicaat, en het is daarom belangrijk ze altijd te bedekken of goed in te smeren met zonnebrand. Misschien niet ideaal als op het strand al het zand aan je voeten blijft plakken hierdoor, maar wel écht nodig.

2. Oren

We smeren natuurlijk ons hele gezicht in, maar de oren worden nog vaak vergeten. Niet onbelangrijk, want de oren hebben ook een grote kans op verbranding. Met lang haar dat over de oren valt is het probleem net zo erg, omdat de straling erdoorheen komt. Vergeet daarom nooit de oren goed te behandelen!

3. Knieholtes

We smeren vaak onze benen in, maar vergeten daarbij de knieholtes. Het is belangrijk dat we deze niet vergeten, want zodra deze verbranden is het een stuk onprettiger om te lopen. Zeker als we op de buik aan het zonnen zijn, zijn de knieholtes extra blootgesteld aan de zon.

Hoe kun je goed smeren?

We gebruiken vaak ook te weinig zonnebrandcrème. De perfecte hoeveelheid om je zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon is ongeveer vier theelepels op armen en benen, een halve theelepel op het gezicht en twee theelepels op de rest van het lichaam. Let op: Herhaal dit ook altijd na het zwemmen of na twee à drie uur na het smeren.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top