Gezichtsverzorging

Dit skincare ingredient pakt huidveroudering én acne aan

Dit skincare ingredient pakt huidveroudering én acne aan

Van niacinamide tot hyaluronzuur - qua skincare trends vinden we steeds betere producten die écht goed werken voor ons huidtype. In 2022 gaan we een wel heel speciaal ingrediënt zien dat helpt tegen huidveroudering en acne. We hebben het namelijk over postelein.

Dit is waarom postelein zo goed is voor je huid

Postelein ken je misschien als 'vergeten groente', maar dit plantje is ook onwijs goed voor je huid. Als het om skincare trends gaat voor 2022, past postelein namelijk heel goed in elke huidverzorgingsroutine. Dat komt omdat postelein voor ieder huidtype werkt. Het zorgt ervoor dat je huid wordt gehydrateerd vanwege de omega-3-vetzuren die er van nature in zitten. Ook zit er vitamine A, C en vitamine E in. Vitamine A is goed voor de celvernieuwing van je huid en helpt tegen huidveroudering.

Ook zorgt postelein ervoor dat acne en littekens minder heftig worden. Het dood de bacteriën die acne vooroorzaken waardoor je huid gladder wordt. Als je last hebt van pigmentvlekjes is het helemaal slim om postelein toe te voegen aan je routine, zeker in combinatie met vitamine C voor je huid. Volgens dermatologen versterken die twee ingrediënten elkaar namelijk. Hallo smooth huidje!

3 x skincare producten met postelein die je wilt gebruiken

Postelein voor je huid #1 - Paula's Choice Clinical Niacinamide 20% Treatment

Dit treatment van Paula's Choice zorgt ervoor dat je huid gladder wordt. Er zit zowel niacinamide in als postelein, winning! Hierdoor worden je poriën minder, je acne minder heftig en je huid gladder.

postelein voor je huid

Paula's Choice Clinical Niacinamide 20% Treatment bij Bol.com

Postelein voor je huid #2 - Dr. Jart+ Ceramidin Serum

In veel producten van Dr. Jart+ zit postelein extract.

postelein voor je huid

Dr. Jart+ - Ceramidin Serum bij Douglas.nl

Postelein voor je huid #3 - Dr. Barbara Sturm Face Cream Rich 

In deze dag- en nachtcrème voor de droge huid van Dr. Barbare Sturm zitten antioxidanten en postelein. Het kalmeert je huid en gaat huidveroudering tegen.

postelein voor je huid 

Dr. Barbara Sturm Face Cream Rich bij DeBijenkorf.nl 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top