Beauty

Vitamine C: dit zijn de voordelen voor je huid

Vitamine C: dit zijn de voordelen voor je huid

Vitamine C is altijd populair geweest. En dat is best logisch, de antioxidant kent namelijk een hoop voordelen. Natuurlijk weten we allemaal naar vitamine C te grijpen als we ziek zijn en snel weer beter moeten worden maar Vitamine C is ook hartstikke goed voor je huid.

Wist je dat vitamine C werkt tegen huidveroudering? Dat en meer voordelen bespreken wij in dit artikel. 

Vitamine C

Producten die vitamine C bevatten, zijn vaak beroemd. Ze helpen bij problemen zoals een doffe huid of acne littekens en laten je huid refreshed en glowing achter. Maar hoe zorgt vitamine C voor deze geweldige voordelen? Het heeft allemaal te maken met het herstellen van beschadigde huidcellen. Vitamine C doet eigenlijk hetzelfde voor je huid als dat antioxidanten voor je lichaam doen. Het enige verschil is dat vitamine C je huid helpt door het dagelijks blootstellen aan UV licht en luchtvervuiling te compenseren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com by L'Oréal (@skincare) op

Nog een voordeel van vitamine C? Bijna alle huidtypes kunnen met de vitamine overweg. Alleen mensen met een hele gevoelige huid moeten uitkijiken bij langdurig gebruik van vitamine C. Voor deze groep mensen kan vitamine C de huid een beetje gaan irriteren. Is dit het geval? Dan moet je natuurlijk stoppen met het gebruik van vitamine C.

Als vitamine C jouw huid irriteert kan dat heel jammer zijn. De antioxidant heeft namelijk een hele hydraterende en verhelderende werking. De hydraterende werking zit hem vooral in het ingrediënt 'Magnesiumascorbylfosfaat'. Dit zorgt dat transepidermaal waterverlies minder wordt. Zo houdt je huid water een stuk beter vast.

Ook helpt vitamine C bij hyperpigmentatie, heb jij melasma? Dan doe jij dus echt je voordeel aan een gezonde dosis vitamine C. De vitamine belemmert namelijk de productie van melanine. Dit kan donkere vlekken helpen vervagen waardoor jij een egalere huidskleur krijgt. 

Vitamine C in je skincare routine

Na al deze voordelen wil je natuurlijk ASAP weten hoe je vitamine C in je beautyroutine kan toepassen. Ascorbinezuur, een vorm van vitamine C, is het meest effectief in skincare. De in water oplosbare organische verbinding is de meest stabiele en effectieve vorm van vitamine C in huidverzorging. Zoek dus zeker naar producten die Ascorbinezuur bevatten. Vitamine C kan je het beste gebruiken in serumvorm. Vitamine C in serum is veel effectiever dan crème of toner. Verder is het belangrijk om naar donkere potjes of verpakkingen te zoeken wanneer je zoekt naar vitamine C. Licht en lucht breken vitamine C snel af. 

 
Beeld: Photo by Noah Buscher on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top