Gezichtsverzorging

Dit zijn de 5 skincare trends die we gaan zien in 2022

Dit zijn de 5 skincare trends die we gaan zien in 2022

In 2022 is het motto op het gebied van skincare 'less is more'. Volgend jaar gaan we veel meer producten zien met zachtere ingrediënten. Ook gaan we minder producten gebruiken in onze routines, omdat we door de pandemie weten wat er écht werkt en belangrijk is. Dit zijn de 5 skincare trends die we gaan zien in 2022. 

Skincare trends 2022 #1 - Gezichtsmassages

We brengen meer tijd voor in huis dan ooit en daarom zijn behandelingen die je zelf thuis kunt doen steeds populairder. In 2021 zagen we bijvoorbeeld de jaderoller voor je gezicht, komend jaar komen daar nog meer tools bij. Vooral handige apparaten op het gebied van je gezicht masseren worden volgens skincare-experts erg populair in 2022. 

skincaretrends 2022

Ultrasoon Huidverjongingsapparaat via Bol.com

Skincare trends 2022 #2 - Huidverzorgingsproducten voor je haar

Naast goed voor onze huid zorgen, willen we ook meer nar ons haar omkijken. Tijdens een lockdown waarin de kapper plotseling dicht is, is dit helemaal niet zo'n gek idee. Van haarserums en haarolie tot speciale behandelingen voor je hoofdhuid die je zelf thuis kunt doen. Huidverzorgingsproducten voor je haar gaan we zeker veelvuldig zien in 2022. 

 

 

Skincare trends 2022 #3 - De Less is more-aanpak

Minder producten met meer effect, dat is dé skincare trend der skincare trends van 2022. De afgelopen jaren hebben we allerlei soorten (soms te agressieve!) producten getest en inmiddels weten we beter wat er echt werkt voor onze huid. Een routine met een goede cleanser, een serum, moisturizer en SPF-dagcreme is meer dan genoeg. Wel gaan we hierbij meer letten op de ingrediënten in de producten. 

Skincare trends 2022 #4 - Reparatie van de huidbarrière

Bij de less is more-aanpak hoort ook het repareren van je huidbarrière. We gaan ons meer verdiepen in goede producten die bij ons huidtype passen. Heb je te agressieve producten gebruikt de afgelopen jaren? In 2022 is het beter om voor milde producten te gaan zodat je huid echt goed kan herstellen. 

Skincare trends 2022 #5 - Bescherming tegen blauw licht

In tijden van klimaatverandering houden we producten met SPF uiteraard in onze gezichtsroutine. Alleen komt er in 2022 ook nog iets bij. Veel producten gaan namelijk zorgen dat ze je ook beschermen tegen blauw licht. Blauw licht komt ook van de zon, maar nog vaker van de digitale apparaten waar we de hele dag achter zitten. Er wordt nog onderzoek naar gedaan wat voor invloed dat heeft op je huid, maar er wordt gezegd dat het kan bijdragen aan huidveroudering en hyperpigmentatie. Niet zo fijn dus! In 2022 heeft je SPF-crème dus als het goed is een extra nieuwe feature om te beschermen tegen blauw licht. 

 
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top