Haarverzorging

Dameskapsels 2020: dit zijn de 3 trends die we overal gaan zien

Dameskapsels 2020: dit zijn de 3 trends die we overal gaan zien

Een nieuw jaar betekent een nieuw kapsel, toch? Elk jaar schieten er nieuwe haarstijlen als paddenstoelen uit de grond en worden oudere trends in een nieuw jasje gestopt. Voor de vrouwen onder ons die toe zijn aan een nieuwe coupe: this is your lucky day. Deze dameskapsels zijn namelijk helemaal on trend in 2020 én staan ook jou gegarandeerd fantastisch. 

Gaan we voor kort of lang? En hoe staan we ervoor met kleur? Wij staan te popelen om al je prangende vragen te beantwoorden

Deze 3 dameskapsels zijn helemaal on trend in 2020

Wij zitten in 2020, maar zitten onze kapsels dat ook? De trends die wij beschrijven, zijn niet alleen booming op dit moment maar zullen gedurende dit jaar alleen maar populairder worden, neem dat maar van ons aan. Welke kapsels dat zijn? En hoe jij je manen met dit kapsel optimaal verzorgt? Je leest het hier. 

1. De shag

De shag is een dameskapsel wat in laagjes gedragen wordt. De stijl kan je helemaal je eigen maken. Knip het tot je oorlellen of ga voor een bob, bij de shag zal je er altijd geweldig uitzien. In 2020 is de lange shag helemaal on trend, waarom? Het is een moeiteloze manier om er speels en edgy uit te zien. 

Dit dameskapsel bijhouden:

Bij de shag is het best simpel. Je hoeft niet zoveel moeite te doen om er goed uit te zien. Een beachwave spray of een mousse geschikt voor krullen voor wat meer definitie is genoeg om er elke dag op je best uit te zien. Gebruik eventueel een föhn of een krul- of stijltang om meer vorm in je manen te creëren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door hannahburdy (@hannahburdy) op

2. De lob

De lob (lange bob) brengt het beste van beide werelden bij elkaar. De lob draag je prima omhoog omdat de haarstijl lang genoeg is maar de optie om dit dameskapsel gewoon los te hebben is er ook. Je hebt de textuur en volume van een bob maar dan met de lengte. De lob kan ook prima gedragen worden met een pony. Dit kapsel is perfect voor de vrouwen onder ons die graag afwisselen. 

Dit dameskapsel bijhouden:

Een lob ziet er het beste uit als het goed bijgehouden wordt. Nu kan je natuurlijk het heft in eigen handen nemen en je lob zelf knippen, maar een bezoekje brengen aan de kapper is het beste voor een professioneel resultaat. Zorg in ieder geval wel dat je het regelmatig doet als dit het kapsel voor jou is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chad (@chadwoodhair) op

3. De curtain bangs

In de jaren 70' waren curtain bangs helemaal in. Bij curtain bangs heb je een middenscheiding in je pony. Hierdoor lijkt het alsof je haar een open gordijn voor je gezicht is, en dat is ook precies het voordeel. Heb je een ronder gezicht? Dan geven curtain bangs jou de lengte in je gezicht die je mist. Een dameskapsel om verliefd op te worden als je het ons vraagt. 

Dit dameskapsel bijhouden: 

Ook bij de curtain bangs heb je genoeg vrijheid, laten we dat voorop stellen. Probeer de perfecte vorm voor je gezicht te vinden. Je kan de pony achter je oren doen om jouw belangrijkse features goed uit te laten komen. Gebruik een kleinere, ronde borstel om je pony in met een föhn model te brengen en spray het vervolgens met lauwwarm water. Dit geeft de pony instantly meer volume. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leia Sfez (@leiasfez) op

De beste producten voor elk soort dameskapsel

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top