Haarverzorging

Met behulp van deze 7 tips krijg jij glanzend haar

Met behulp van deze 7 tips krijg jij glanzend haar

We dromen allemaal van gezond en mooi haar. Wat staat gelijk aan gezond en mooi? Haar dat glanst. Haar is een big topic hier op Trendalert. Onze opgedane kennis over prachtige lokken delen wij altijd graag met je.

Ik ben zelf aan het sparen voor lang haar. Het liefst wil ik haar tot aan mijn billen! Haar lang laten groeien is niet eenvoudig en je hebt er niets aan als het niet mooi en gezond is. Glanzend haar wil je hebben, of je nu lang of kort haar hebt. Hopelijk laten deze zeven tips jouw haar shinen.

 

1. Detox shampoo

Soms heeft je haar een detox nodig. Ben je uitgebreid bezig geweest met het stylen van je haar? Dan verdient je haar een diep reinigende shampoo. Het ontgiften van je lokken heb je nodig om hardnekkige chemicaliën uit je haardos te verwijderen. Als je deze zomer weer in een zwembad duikt, zal jouw haar ook verlangen naar een detox. Vergeet de conditioner niet!

2. Heat protection

Als je van je haar houdt, kun jij je kapsel het beste zo laten als het is. Verlang je toch naar een stijl- of krultang? Gebruik dan altijd hittebeschermende producten. Gebruik een lage stand op je haarstyling tool als glanzend haar je wat waard is.

3. De juiste kam en borstel gebruiken

Er zijn veel verschillende soorten kammen en borstels voor je haar. Waarschijnlijk gebruik jij er zomaar één, zonder hierbij stil te staan. Je hebt niet alleen een andere soort kam en borstel nodig voor nat en droog haar, jouw haartype en textuur spelen ook een rol. Hetzelfde geldt voor wat voor resultaat je wilt bereiken als jij je haar aan het stijlen bent. Lees hier welke borstel perfect bij jou past.

4. Haar onmiddellijk drogen

Droog gelijk je haar als je onder de douche vandaan stapt. Nat haar is kwetsbaar. Je lokken gaan eerder breken en daardoor krijg je pluizig haar. Een normale handdoek werkt prima, maar een microvezel handboek of een katoenen shirt is nóg beter. Ga sowieso nooit met nat haar de kou in!

5. Haarmasker van avocado

Een haarmasker van avocado doet wonderen. Het maakt je haar mooi en glanzend. In het haarmasker zit anderhalve gepureerde avocado. Deze groene vrucht is een natuurlijke ontklitter en vochtinbrenger. Het beschermt je haardos tegen hitte en het helpt ook roos te bestrijden. Dit komt ook door het sap van een halve citroen dat in het masker zit. Deze citrusvrucht heeft een antibacteriële werking. De andere ingrediënten die in het masker zitten, zijn: twee eetlepels Manuka honing en twee eetlepels olijfolie. Geeft het masker een lekkere geur met drie druppels van je favoriete etherische olie. Doe een badmuts op om het goed in te laten werken en spoel je haar na 45 minuten uit.

6. Appelciderazijn

Ruil je shampoo in voor appelciderazijn. Dit natuurlijke middel - zonder sulfaten en andere chemicaliën - brengt de natuurlijk haaroliën en de pH-waarde in evenwicht. Precies wat je nodig hebt als jij je haar wilt laten glanzen en groeien.

7. Rijstwater

Misschien heb je weleens van rijstwater gehoord. Het wordt veel gebruikt in oosterse landen en het heeft een hoop voordelen. Rijstwater helpt met het genezen en het voeden van je haar. Je manen worden dikker, sterker en glanzender door dit natuurlijke ingrediënt. Gebruik dit masker een of twee keer per week.

Dit is het stappenplan:

1. Spoel 130 gram biologische ongekookte rijst af en laat het water weglopen.

2. Doe de schone rijst in een kom en voeg tussen de 240 tot 360 ml water toe. Laat het minimaal 1 uur intrekken en maximaal 24 uur.

3. Zeef het rijst en bewaar het water.

4. Was je haar met shampoo en spoel je haar uit.

5. Masseer het rijstwater in je haar en hoofdhuid en laat het 20 tot 60 minuten intrekken.

7. Spoel je haar. Klaar!

Beeld: Photo by averie woodard on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top