Haarverzorging

5 foutjes waarmee je jouw haar beschadigt

5 foutjes waarmee je jouw haar beschadigt

Soms heb je gewoon niet door wat je fout doet. Je laat regelmatig je dode puntjes afknippen, gebruikt wekelijks een haarmasker en verzorgt je haar goed. Maar hoe kan het dat je nog steeds afgebroken haren heb? Lees hieronder 5 dingen waarmee we ons haar beschadigen.

1. Borstelen 

Ben jij iemand die haar haren nooit met rust laat en de hele dag door aan haar lokken zit? Borstel of kam jij je haar bijvoorbeeld meerdere keren per dag? Wees hier voorzichtig mee. Door de wrijving die ontstaat tijdens het borstelen word je haar dunner, krijg je gespleten haarpunten en komen er breuken in je haar. Dit willen we natuurlijk voorkomen! Zit je haar in de weg? Dan kun je het natuurlijk opsteken met bij voorkeur een klem, geen elastiekje (lees de volgende punt).

2. Haarelastiek

Eindelijk thuis van een drukke werkdag... Grote kans dat je jouw haar in een knot of staart gooit. Maar wist je dat sommige elastiekjes schadelijk zijn voor je haar? Zorg er ten eerste voor dat je jouw haarelastiek niet te strak om je staart heen bindt. Hiermee verklein je de kans dat je haar afbreekt. Dit gebeurt vaak met elastiekjes die een zilver stukje hebben in het midden. Je haar kan daar namelijk aan blijven haken en vervolgens afbreken. Ook met elastiekjes zonder zilver stukje moet je uitkijken. Als er teveel druk op je haarwortel staat, kan je haar zelfs uitvallen.

3. Handdoek

Je bent klaar met het wassen van je haar en je hebt een verzorgende conditioner of haarmasker aangebracht.  Maar toen ging het fout! Je propte namelijk je haar in een handdoek en dit is dus niet goed voor je haar. Zo kan je door een handdoek gespleten haarpunten krijgen en droog haar verergeren. Probeer voortaan een T-shirt of een microfiber handdoek te gebruiken. Deze stoffen zijn minder schurend en zullen jouw haar minder beschadigen. Als je toch normale handdoeken wilt blijven gebruiken, zorg er dan voor dat je dept en nooit wrijft. 

4. Conditioner

Vaak hoor je dat je conditioner alleen mag gebruiken in de punten van je haar. Heb je beschadigd haar, wees dan niet bang om de conditioner ook op de wortels aan te brengen. Let wel op dat je niet te veel conditioner gebruikt en het goed uitspoelt. Als je dit namelijk doet word je haar zwaar, pluizig en slap.

5. Vlechten

Hou jij ervan om je haar te vlechten? Neem dan ook een kijkje bij dit artikel van ons over de 10 tofste hairdo's voor het festivalseizoen. Wacht wel tot je haar droog is. Wanneer je haar nat is, beschikt het over de helft minder elasticiteit dan droog haar. Dit betekent dat je tijdens het vlechten van nat haar je haar eigenlijk uitrekt, dit is erg slecht voor je haar. Wacht dus geduldig tot je haar droog is, voordat je het gaat vlechten. 

 


Beeld: Instagram: @lorealhair

Deel dit artikel
Back to top