Lichaamsverzorging

Lifehack: zo werkt je deodorant écht 24 uur

Lifehack: zo werkt je deodorant écht 24 uur

Deodorant, we kunnen niet zonder. Er zijn alleen zoveel verschillende soorten en merken deo's op de markt, dat het lastig is een goede te kiezen. Wat de truc ook is, met deze lifehack werkt die van jou écht 24 uur.

24 uur of 48 uur?

Het staat vaak op de verpakking van een deodorant, maar is het wel echt zo dat het je product 24 uur (of 48 uur) niet laten zweten of stinken? Helaas niet. Om dat op de verpakking te mogen zetten, hoeft een deodorant maar te zorgen voor 20 procent minder zweet.

Werking

Deodorants die claimen langer te werken voegen meer ingrediënten toe aan het product. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat het product langer z'n werk doet om het zweet tegen te gaan en de zweetgeur te maskeren. Of het ook écht werkt, daar zijn de meningen over verdeeld. Wij hebben in ieder geval een lifehack waardoor je deodorant wél langer werkt.

Voor het slapengaan

Breng het product 's avonds of 's nachts aan, in plaats van in de ochtend. Waarom? in de ochtend zijn je zweetklieren super actief, waardoor de klieren minder goed in staat zijn de deodorant te absorberen. Dit zorgt er ook voor dat de formule minder lang z'n werk doet. Wel is het zo dat deze tip alleen werkt bij deodorant die anti-transpiratie middelen bevatten. Af en toe wisselen van deodorant is ook een goed idee! Je lichaam kan namelijk immuun worden voor het product.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top