Wedding

De leukste huwelijksreis bestemmingen waarbij je niet in het vliegtuig hoeft te stappen

De leukste huwelijksreis bestemmingen waarbij je niet in het vliegtuig hoeft te stappen

Ga je trouwen en zoek je voor de perfecte huwelijksreis bestemming? Wij hebben een paar leuke bestemmingen voor je uitgezocht, waarbij je niet in het vliegtuig hoeft te stappen. Fijn voor als je vliegangst hebt, je niet wil vliegen voor het milieu of als je gewoon liever met de auto op vakantie gaat.

Lees meer: De meest bijzondere locaties voor de huwelijksreis

De Loirestreek in Frankrijk

In de Loirestreek in Frankrijk ben je wel een paar weken zoet. Voor een romantische en afwisselende huwelijksreis moet je naar de Loirestreek gaan. Bezoek de mooiste kastelen, de uitgestrekte stranden van de Atlantische Loirestreek, de wijngaarden en de gezellige steden. Maak een stop bij het vissersdorpje Pornic, bij het acht kilometer lange zandstrand van Saint Jean de Monts, de leuke stad Nantes en bijvoorbeeld Angers, proef heerlijke wijn langs één van de 17 wijnroutes en neem een kijkje op het bloemrijke eiland Noirmoutier. Noirmoutier is bereiken via een brug. De Loirestreek is een perfecte huwelijksreis bestemming.

Toscane in Italië 

Wat is romantischer dan te rijden door de kronkelende wegen in Italië en de dag af te sluiten met een goed glas wijn en de lekkerste verse pasta? Precies, helemaal niks. Ga voor jouw huwelijksreis naar Toscane in Italië. Rij door de pittoreske stadjes en dorpen en stap uit om te genieten van de cultuur, de sfeer en het eten. Loop de mooie kerken en kastelen in en doe een wijnproeverij bij één van de vele wijngaarden. Ook in Toscane hebben jullie een geslaagde huwelijksreis en geen zorgen dat je te veel lekkere kaasjes, worstjes en wijnen meeneemt, je hebt toch geen maximaal aantal kilo’s bagage. Dat is ook een groot voordeel aan een huwelijksreis bestemming die bereikbaar is met de auto.

San Sebastian in Spanje 

Voor heerlijk weer, fijne sfeer, fantastisch eten, lekker surfen en feestjes op het strand moet je naar de Spaanse plek San Sebastian. Surfliefhebbers zijn gek op dit gezellige plaatsjes, maar ook foodliefhebbers. In deze stad in het Noorden van Spanje ontspan je heerlijk op de mooie stranden, bewonder je de statige architectuur en proef je de lekkerste gerechten. Voor sterrenrestaurants in Spanje moet je bij San Sebastian, maar ook bij betaalbare restaurants eet je de sterren van de hemel. Voor een ontspannen huwelijksreis met geweldig eten, relaxdagjes op het strand en een dagje surfen, moeten jullie hierheen.

Zweden

Je zal het misschien niet meteen denken, maar zweden is een perfecte huwelijksreis bestemming voor jullie verliefd stel. Zijn jullie gek op kamperen? Zoek dan niet verder en rij naar Zweden. In Zweden is het namelijk toegestaan om overal vrij te kamperen. Stop de tent dus maar snel in de auto en zoek het mooiste plekje uit in de natuur. Misschien spot je zelfs het Noorderlicht. Hoe romantisch is dat? Leuke plekken in Zweden zijn Vänern, de hoofdstad Stockholm en de waterval Tännforsen. In Vänern is het grootste meer van West-Europa en telt meer dan 22.000 eilanden. Genoeg keus ergens in de zon na te praten over jullie fantastische huwelijksfeest.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top