Wedding

10 ideeën voor een smaakvolle bachelorette als jullie niet van penisrietjes houden

10 ideeën voor een smaakvolle bachelorette als jullie niet van penisrietjes houden

Een bachelorette heeft van oorsprong het idee om te vieren dat degene die gaat trouwen, nog heel even vrijgezel is. Op de één of andere manier zijn daar over de jaren heen nogal wat smakeloze (ja, sorry-not-sorry) 'tradities' aan verbonden. Denk bijvoorbeeld aan foute stripteases en penisrietjes.

Wat als jij niet van dat soort dingen houdt (én nee, dat betekent overigens echt niet dat je preuts bent)? Wat zijn nou écht leuke dingen om te doen tijdens een bachelorette? Wij gingen op onderzoek uit en delen onze favorieten met je op willekeurige volgorde. Doe één iets helemaal goed of combineer een paar leuke dingen als je echt wilt uitpakken.

1. Afternoon tea
Welke vrouw houdt er nou niet van thee, champagne, hartige hapjes en zoete lekkernijen? Kies voor een plek die er prachtig uitziet en waar je zeker weet dat de dingen die je geserveerd krijgt, ook lekker zijn. Onze favoriet in Amsterdam is bijvoorbeeld The Duchess. De ruimte waar de afternoon tea plaatsvindt staat garant voor een classy bachelorette!

 

2. Bonbons, taarten of cupcakes maken
Zoals eerder genoemd wordt vrijwel iedere vrouw blij van zoetigheden. Wat is er dan gezelliger om met een groep van jouw favoriete vrouwen een workshop te doen in het maken van bijvoorbeeld bonbons, taarten of cupcakes tijdens een bachelorette. Onze tip: het in Amsterdam gelegen Life Of Pie organiseert regelmatig workshops. Aanrader!

 

3. Een spadagje
Jezelf even in de watten leggen is altijd fijn en een dagje relaxen met je beste vriendinnen maakt het allemaal alleen maar extra leuk. Voor de bruid kun je tijdens deze bachelorette nog een extra verrassing regelen in de vorm van een fijne behandeling. Sta er wel even bij stil dat niet iedereen zit te wachten op een spa waar je alleen naakt kan rondlopen. Het kiezen van een badkledingdag is wel zo 'veilig'. Ready, set, relax!

 

4. Bloemschikken of een bloemenkrans maken
Bloemschikken heeft een beetje een stoffig imago maar als je er echt even over nadenkt, is het eigenlijk super leuk om te doen tijdens een bachelorette. Laat je dus vooral niet leiden door het idee dat erover heerst. Wij worden in ieder geval héél erg blij van een mooi boeket en het maken daarvan is een ware kunst. Ook leuk om te doen samen met vriendinnen: het maken van een prachtige bloemenkrans. 

 

5. Escape room
Er is geen betere kans om te ontdekken en leren hoe je echt samenwerkt als vriendinnengroep dan door een escape room in te gaan. Het is spannend, je bent actief bezig en het brengt je nog nader tot elkaar. Win, win, win dus tijdens een escape room uitje voor een bachelorette!

 

6. Kook workshop
Dit is de perfecte bachelorette activiteit als jullie graag naar kookprogramma's kijken als Master Chef en Chef's Table. Onder begeleiding van een fantastische kok samen met je vriendinnen een heerlijke maaltijd op tafel zetten die je ook nog eens kunt opeten: ideale combinatie, nietwaar?

 

7. Juwelen maken
Ook dit is een fijne workshop om met vriendinnen te doen tijdens een bachelorette. Je bent lekker creatief bezig, het is gezellig én daarna ga je naar huis met een sieraad doe je voor altijd zal laten denken aan deze speciale dag samen én jullie vriendschap. 

 

8. Pottenbakken
Oké, ook dit heeft een beetje een stoffig imago maar is eigenlijk super leuk om te doen tijdens een bachelorette! Maak bijvoorbeeld allemaal een prachtige theekop met schotel als herinnering aan deze bijzondere dag of een mooie vaas of schaal.

 

9. Cocktail workshop
Houden jullie wel van een drankje? Dan is dit dé workshop om te doen tijdens een bachelorette! Van simpele mojito's tot meer ingewikkeldere drankjes: wat jullie ook leren, je kunt er later zelf nog mee aan de slag en doorexeperimenteren als je de smaak te pakken hebt. 

 

10. Visagie of haarstyling workshop
Wij vrouwen hebben vaak een vaste routine die we afgaan qua haar en make-up en het kan dus geen kwaad om eens wat anders te proberen of tips en trucs van pro's te kijken. Dit in groepsverband doen, maakt het natuurlijk extra gezellig. Een ideale activiteit dus tijdens een bachelorette! Hebben jullie gelijk tips voor the big day!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top