Wedding

Dit type trouwjurk past bij jou

Dit type trouwjurk past bij jou

Vanaf het moment dat je ten huwelijk bent gevraagd, droom je al over je trouwjurk. Er zijn zoveel keuzes... Wat past het beste bij jou? Lees hieronder de tips voor het uitzoeken van jouw wedding dress.

Fit & flare

Dit type trouwjurk begint ‘fit’ en loopt ‘flare’ uit. De bovenkant is strak en de onderkant ietsje losser met wat speling, maar nog steeds enigszins strak. Deze jurk is perfect voor zelfverzekerde bruiden die hun figuur willen laten doorschemeren. De jurk accentueert vrouwelijke rondingen door de nauwe aansluiting. De jurk zou vaak aangeraden bij vrouwen met een zandloperfiguur, maar staat natuurlijk iedereen prachtig. Ook handig: mocht je wat kleiner zijn en het mooi vinden om wat langer te lijken, dan is deze jurk zeker geschikt voor jou.

Mermaid

Ze worden niet vaak gekozen, en dat is eigenlijk best zonde: mermaid trouwjurken zijn prachtig. De naam is gegeven doordat de jurk doet denken aan de staart van een zeemeermin. De jurk is strak van de top tot en met de bovenbenen. Daaronder loopt de dress wat wijder uit. Het accent ligt op de heupen, buik en billen. In trouwjurkenwinkels wordt dit type dan ook vaak aangeraden aan brides met een strakke buik.

A-lijn

De vorm van deze jurk heeft wat weg van de letter ‘A’. Aan de bovenkant is de jurk wat smaller en vaak ook strak. De onderkant, dus de rok, loopt wijd uit vanaf de taille. Zo komt het accent op je taille te liggen en zijn je heupen wat meer verborgen. Denk hierbij niet aan een grote baljurk met veel poef, maar juist wat subtieler dan dat. Een lange letter ‘A’. Deze wedding dress zou bij ieder lichaamstype goed staan. Het is de meest gekozen optie onder de brides-to-be’s.

Rechtvallend

Deze wedding dress valt van boven tot onder recht naar beneden en is zowel subtiel als klassiek. Het model bevat veel speling, waardoor de rok prachtig beweegt in de wind. Perfect voor een buitenbruiloft. De jurk is fijn voor bruiden die hun taille en heupen niet te veel willen accentueren.

Ball

Dit type wordt ook wel de prinsessenjurk genoemd, en dat is niet zonder reden: het heeft wel wat weg van de reusachtige jurken die we uit klassieke sprookjes kennen. Voor veel brides is dit de ultieme bruidsjurk om helemaal mee uit te pakken op de bruiloft. De wijd uitlopende rok geeft een dramatisch effect. Deze stijl is ideaal wanneer je niet te veel je heupen of bovenbenen wilt accentueren. De jurk is daarom bij uitstek geschikt voor vrouwen met een peerfiguur.

Ook interessant: op je bruiloft een horloge dragen? 8x de etiquetteregels

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top