Wedding

Ga jij binnenkort trouwen? Zo voorkom je dat je een ‘Bridezilla’ wordt

Ga jij binnenkort trouwen? Zo voorkom je dat je een ‘Bridezilla’ wordt

Een bruiloft plannen is stressvol, dat begrijpen we volkomen. Er komt ontzettend veel bij kijken. Van je jurk tot de locatie en van het eten tot de gastenlijst. Deze stress kan sommige 'brides to be' veranderen in een bridezilla. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Dit is hoe jij jouw bruiloft organiseert zonder een bridezilla te worden.

Vergelijk jouw bruiloft niet met die van anderen

Het internet staat vol met beelden van bruiloften die er perfect uitzien. Als je bezig bent met het plannen van je bruiloft is het erg makkelijk om jezelf te vergelijken met deze inspiratiebeelden of de bruiloften van vrienden en familie. Je kan hier nogal perfectionistisch van worden. Dit is niet alleen vervelend voor jezelf omdat je nooit tevreden zult zijn, maar ook voor je gasten, je toekomstige echtgenoot en alle andere mensen die je helpen op jouw grote dag. We snappen dat jouw grote dag zo perfect mogelijk moet zijn, maar probeer jezelf niet te vergelijken met anderen. Jouw bruiloft is jouw unieke eigen ervaring, het hoeft niet te lijken op die van een ander!

Maak van de bruiloft plannen een gedeelde taak

Een bruiloft plannen kost veel tijd. Het is dus zeker een goed idee om de taken te verdelen. Je kunt een wedding planner inschakelen hiervoor. Maar als je het liever zelf doet, raden we aan om het plannen samen met je partner te doen. Geef je partner de ruimte om zelf ook met ideetjes te komen en om inspraak te hebben bij het maken van keuzes. Sommige bruiden hebben nogal de neiging op het plannen van de bruiloft hun eigen ding te maken. Maar uiteindelijk gaan jullie met elkaar trouwen. Jouw partner is dus net zo'n belangrijk onderdeel van het proces als jij zelf. Door de taken te verdelen wordt het echt jullie dag. En daarnaast heb je ook minder stress door de grote hoeveelheid taken die je moet doen.

Nodig alleen mensen uit die je daadwerkelijk wil zien op je bruiloft

Die ene oom die je eigenlijk niet leuk vindt of die ene vriendin waar je eigenlijk niet meer mee praat, sommige mensen zijn twijfelgevallen voor je gastenlijst. Wij raden aan om alleen de mensen uit te nodigen die je er echt heel graag bij wil hebben. Als je twijfelt kun je bij jezelf nagaan of je het jammer zou vinden als ze niet zouden kunnen komen. Is het antwoord op die vraag ja? Nodig ze dan wel uit. Hiermee maak je het maken van de gastenlijst makkelijker voor jezelf en voorkom je ongemakkelijke situaties op de dag zelf.

Behandel je familie en vrienden niet als personeel op je grote dag

Tot slot is er op de dag zelf natuurlijk een hoop te doen. Je hebt waarschijnlijk mensen ingehuurd voor bepaalde dingen. Denk aan het regelen van de taart, het eten, de bloemen en een hoop andere dingen. Voordat je ceremonie begint heb je waarschijnlijk zelf ook nog veel te doen. De kans is groot dat je een aantal vriendinnen en familieleden bij je hebt om je te helpen. Hun hulp inschakelen mag natuurlijk altijd, maar behandel ze niet alsof ze personeel zijn. Je bruiloft moet een leuke dag zijn, voor jou maar ook voor je gasten. Ga dus niet je bruidsmeisjes rond commanderen en hou er rekening mee dat ze zich zelf ook nog klaar moeten maken. Haal even diep adem, tel even tot tien, het komt allemaal goed!

Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top