Wedding

Awkward momenten op je bruiloft en hoe je ze voorkomt

Awkward momenten op je bruiloft en hoe je ze voorkomt

Het is de nachtmerrie van iedere bruid: een speech waar geen einde aan lijkt te komen of een blèrende peuter tijdens de ceremonie. Dit zijn de ongemakkelijkste momenten – en hoe je ze voorkomt.

Krijsende kinderen

De ceremonie is bezig en jullie willen elkaar net het jawoord geven als… er opeens een kind begint te krijsen en brullen. Zo wil je dat moment natuurlijk niet herinneren. Hoe kan je dit voorkomen? Je zou ervoor kunnen kiezen om kinderen niet toe te staan op je bruiloft. Geef dit wel op tijd aan, zodat gasten met kids op tijd een oppas kunnen regelen. In de praktijk blijkt dat gasten toch soms hun kinderen gewoon meenemen, ondanks dat er expliciet is benoemd dat dit niet gewenst is. Wees hier dus behoedzaam op. Wil je kinderen wél toestaan, maar liever niet tijdens de ceremonie? Huur dan een paar oppassers in die tijdens dit moment op alle kinderen kunnen letten.

Chaotische ambtenaar

Ja, echt: zelfs de ambtenaar kan een bijzonder awkward moment veroorzaken. Heeft hij of zij zich niet goed voorbereid, dan kunnen er allerlei belangrijke zaken worden vergeten. Hier wil jij natuurlijk niet attent op hoeven zijn. Hoe kan je ervan uitgaan dat jouw ambtenaar professioneel en punctueel is? Kies iemand die deze rol al vaker heeft vervuld en goed weet wat dit inhoudt. Tegenwoordig wordt er ook vaak gekozen voor een van de ouders, een vriend of zelfs BN’er in de rol van ambtenaar. Dit kan speciaal zijn, maar is geen garantie voor een soepel verlopende ceremonie.

Gasten zonder tact

Soms kunnen de gasten zelf de meest ongemakkelijke momenten veroorzaken, zoals op de verkeerde plek gaan zitten, alles van commentaar voorzien of net even te veel champagne drinken. Een andere veelvoorkomende zit ‘m in de speeches: veel te langdradige sprekers of juist een speech vol ongemakkelijke anekdotes en andere overbodige info. Hier kun je niet altijd iets aan doen. Soms is het geven van een kleine hint voldoende om verder ongemak te voorkomen, maar vaak werkt accepteren het beste: niet alles kan nu eenmaal perfect verlopen.

Ook interessant: tips voor de perfecte huwelijksnacht

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top