Wedding

Klaar om te trouwen? Zo laat je het beste hints vallen, die je partner gaat begrijpen

Klaar om te trouwen? Zo laat je het beste hints vallen, die je partner gaat begrijpen

Heb je een goed gevoel bij je relatie en denk je dat het tijd is om de volgende stap te nemen? Dat is altijd een mooi gevoel. Heeft de ander wel hetzelfde gevoel? Gebruik deze hints om daar achter te komen én mogelijk een aanzoek aan te wakkeren.

Tips om hints te laten vallen voor een mogelijke trouwerij

Lees ook: Tijd om als vrouw juist je vriend ten huwelijk te vragen

Oude foto’s

Bekijk samen oude foto’s van jullie als kinderen of toen jullie elkaar voor het eerste leren kennen. Haal herinneringen op over toen, hoe fijn het was en hoe het toen ging. Misschien over je wensen en dromen van toen? Vertel bijvoorbeeld over hoe je je toekomst voor je zag en misschien wel je droombruiloft. Als je partner het dan nog steeds niet snapt, dan weten wij het ook niet meer.

Huwelijksreis

Kijk samen naar locaties in het buitenland. Welke zijn er mooi en welke niet? Zijn er locaties die misschien geschikt zijn als huwelijksreis locatie? Bekijk wat jij en je partner leuk vinden, of juist helemaal niets. Houd niet het hele gesprek over de huwelijksreis, maar zeg af en toe dat dit echt een droomlocatie is, of dat het een mooie plek is om heen te gaan op huwelijksreis. Gewoon door neus en lippen door, niet te serieus en verwacht ook vooral geen reactie. Gewoon doorgaan alsof er niets bijzonders is gezegd. Zo blijft het een subtiele hint en is het niet té duidelijk. Het hoort natuurlijk een verrassing te blijven.

Mening over trouwen

Belangrijk is om te peilen hoe de ander in het huwelijk staat. Wil diegene wel trouwen, of is hij er absoluut op tegen? Het is vervelend als jij een aanzoek verwacht, maar deze nooit komt omdat de ander niet wil trouwen. Als het een goed moment in jullie relatie is, is dit gesprek alles behalve raar. Je wil natuurlijk weten waar de relatie naar toe gaat. Het hoeft geen hint te zijn, maar dat is het in dit geval wel.

Ringen

Laat af en toe een foto zien aan je partner van een ring die je mooi vind. Wat voor stijl, de grootte, etc. Wees niet té duidelijk, maar laat eens in de zoveel tijd een foto zien. Deze hints zijn misschien iets te willekeurig als je nooit sieraden draagt. Voor de sieradenliefhebbers mengt het goed in het normale leven. Let er dan alleen wel op dat je partner het niet alleen ziet als ringen die je graag wil hebben, maar ook zodat diegene een goed beeld heeft over alle punten die jij in een ring wil zien.

Vrienden

Heb je vrienden die al een bruiloft hebben staan of zelfs al getrouwd zijn? Dat is de perfecte ingang om wat hints te laten vallen. Hoe mooi die bruiloft wel niet was, over de reis die zijn gemaakt hebben of over de te gekke plannen die ze hebben. Het horen van positieve voorbeelden helpt vaak bij het inbeelden van een trouwerij. Soms haalt het zelfs mensen over die eigenlijk niet wilde trouwen. Mooie verhalen helpen nu eenmaal bij het overtuigen van mensen.

Diep gesprek

Ga even zitten met elkaar. Laat zien dat je er voor de ander bent. Luister naar de ander zijn problemen en praat vooral. Hoe zit jij in de relatie en hoe de ander? Misschien zitten jullie wel op een totaal andere golflengte. Hierdoor ben jij klaar voor het huwelijk, maar de ander nog lang niet. Daarnaast is het belangrijk dat je laat zien dat je echt serieus bent over de relatie. Je wil met elkaar oud groeien en de rest van je leven samen zijn. Het klinkt misschien zoetsappig en oubollig, maar deze gesprekken zijn echt belangrijk bij het behouden van een gezonde, lange relatie.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top