Wedding

Waar je op moet letten bij het uitzoeken van trouwringen

Waar je op moet letten bij het uitzoeken van trouwringen

Net zoals bij de zoektocht naar een trouwjurk, wordt je bij de jacht naar een trouwring overladen met keuzes. Alles is mooi, dus hoe kun je nou ooit een beslissing maken? Lees hieronder waar je zoal rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van de ringen. Dit maakt het kiezen al een stuk makkelijker.

Draag 'm even

Dit is een stap die wel eens te vluchtig wordt gemaakt of zelfs wordt overgeslagen. Je kunt het vergelijken met het staand en lopend bezichtigen van een huis, zonder er even in te gaan zitten en te ervaren hoe de ruimte voor jou voelt. De keuze voor een trouwring is net zo groots, dus draag ‘m vooral even voordat de knoop doorhakt. Soms ziet een ring er prachtig uit in een vitrine of doosje, maar kan het opeens tegenvallen wanneer je ‘m om je vinger ziet. Het moet natuurlijk ook matchen met jouw hand, en een te zware ring kan op den duur onprettig aanvoelen. Zorg er ook voor dat de ring de juiste maat heeft. Er zijn dus genoeg dingen om op te letten bij het uittesten van jouw potentiële wedding ring.

Smaak en voorkeur

Alleen de kleur van het edelmetaal is al iets waarbij je uit van alles kunt kiezen: goud, roségoud, abrikoosgoud, witgoud, zilver… Laat staan alle vormen en karaaktgehaltes waar je een knoop in moet doorhakken. Het beste kun je je vasthouden aan jullie vooraf opgestelde budget en unieke, persoonlijke smaak. Tip: een trouwring is niet altijd het handigste item om op basis van actuele fashion trends uit te zoeken. Ga voor een tijdloos exemplaar dat je over tien jaar nog steeds mooi vindt. Ook kan het handig zijn als je trouwring subtiel is qua kleur. Roségoud is prachtig, maar matcht niet altijd met alles uit je garderobe. Dit zijn dus afwegingen die je zou kunnen maken.

Prijsklasse

Trouwringen zijn er in allerlei prijsklassen. Zo’n prijs is vooral afhankelijk van het gewicht van het edelmetaal en de diamanten. Iets anders dat de prijs kan beïnvloeden, is de koers van het edelmetaal: dit fluctueert dagelijks. Het kan fijn zijn om van te voren een budget op te stellen met je partner. Zo weet je een beetje waar je naar op zoek bent.

Ook interessant: deze etiquetteregels gelden er op een bruiloft

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top