Wedding

Dit zijn 4 tijdloze trouwjurken

Dit zijn 4 tijdloze trouwjurken

Je trouwdag is een van de mooiste dagen van je leven. Wanneer je hier dertig jaar later op terug kijkt, wil je natuurlijk nog evenveel van je trouwjurk houden als op je trouwdag zelf. Een tijdloze trouwjurk die je voor altijd prachtig vindt is dus een must. Wij hebben vier tijdloze trouwjurken op een rijtje gezet als inspiratie voor jouw speciale dag.

Lees ook: Ga jij trouwen? Dit zijn de mooiste bruidstaarten

Tijdloze trouwjurken

Off the shoulder

Een off the shoulder trouwjurk is niet alleen tijdloos het heeft ook een heel romantische pasvorm. Combineer een sweetheart halslijn (halslijn in de vorm van de bovenkant van een hart) met een simpele off the shoulder “mouw”. Een boothals is vergelijkbaar met een off the shoulder en een goede optie als je iets meer bedekking wil.

A-lijn pasvorm

Een A-lijn is de meest klassieke stijl voor je jurk. Een a-lijn pasvorm sluit aan bij de bovenkant van je lichaam en loopt steeds wijder uit hoe lager hij zit. In de vorm van aan A dus, vandaar de naam. Koningin Máxima droeg op haar trouwdag een a- lijn trouwjurk. De pasvorm is te combineren met vrijwel alle bustes. Máxima koos voor een hoge halslijn en driekwartmouwen.

Rechte pasvorm

Voor een wat simpelere pasvorm kies je een rechte trouwjurk. Deze pasvorm omhelst je lichaam prachtig. Een rechte jurk is samen met een ronde halslijn misschien wel de ultieme tijdloze jurk.

Zachte zeemeermin

Een zeemeerminjurk is niet altijd tijdloos, maar als je het op de juiste manier doet wel. De overgang naar de uitlopende onderkant van de jurk moet subtiel zijn. Je wil geen dramatisch verschil met de onder- en bovenkant van je jurk.

White is the way to go

Als je een tijdloze trouwjurk wil, is wit dé kleur. Hoewel experimenteren met andere kleuren voor je jurk leuk is, is een tijdloze jurk altijd wit. Trends in kleuren veranderen ieder jaar weer.  Dat een stijl dit jaar trending is betekent niet altijd dat je het over een paar jaar nog mooi vindt.

Less is more

Voor deze bijzondere dag wil je misschien alles uit de kast trekken voor je trouwjurk. Maar denk bij het uitkiezen ‘less is more’ voor een tijdloze jurk. Diamanten, glitter en heel veel kant is in het moment misschien leuk of hip maar dit is niet tijdloos. Wil je toch je jurk iets speciaals geven? Kies dan één extra element zoals bijvoorbeeld kant om je jurk eigen te maken. Hou het voor de rest simpel en classy. Op deze manier heb je een tijdloze jurk die je over dertig jaar nog steeds prachtig vindt en waar je voor altijd van houdt.

Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top