Wedding

7 x niet klassieke trouwjurken om te dragen op je trouwdag

7 x niet klassieke trouwjurken om te dragen op je trouwdag

Je gaat trouwen maar wilt het graag helemaal anders aanpakken. Geen grote witte bruidsjurk met een corsetlijfje en meters vol tule, maar stijlvol, elegant en een beetje subtiel. Hoewel een traditionele, witte bruidsjurk prachtig kan zijn, zien we steeds vaker varianten op de klassieke jurk. Hoe jij de show steelt op je trouwdag met een niet-traditionele bruidsjurk? Dat doe je zo!

Wanneer je gaat voor een niet klassieke bruidsjurk op je trouwdag, wil je het nog steeds graag duidelijk maken: jíj bent degene die gaat trouwen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor een niet-traditionele trouwjurk, zonder in te leveren op stijl of feestelijkheid. 

Denk bijvoorbeeld aan een bohemian stijl trouwjurk die sierlijk valt met een mooie snit. Een gekleurde jurk, of zelfs een pak. Al deze alternatieven zijn geen doorsnee trouwjurken, en stelen daarom juíst de show. Op je trouwdag wil je het natuurlijk anders doen dan anderen, want jij bent uniek!

Verfijnd, stijlvol en op en top vrouwelijk voor het altaar verschijnen op je trouwdag kan in meerdere vormen. Hieronder noemen we zeven typen bruidsjurken die zomaar eens bij jouw stijl kunnen passen. 

1. De neo-klassieke trouwjurk

Klassiek, maar dan in een nieuw jasje. Een witte jurk, een beetje kant hier en daar, een getailleerd lijfje en een vleugje zijde. De allerbeste versie van de traditionele bruidsjurk is een tikkeltje minimalistischer, maar heeft wel de accenten en extra's van de klassieker. Het grote voordeel van een neo-klassieke jurk op je trouwdag: er is genoeg inspiratie te vinden van voorgangers. Denk aan de trouwjurk van Kate Middleton, maar dan versie 2.0. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nicky Rothschild (@nickyhilton) op

2. De bohemian trouwjurk

De bohemian trouwjurk zien we met name vaak bij buitenbruiloften. Diegenen die hun trouwdag op een buitenlocatie vieren, doen er goed aan voor zwierig, licht en romantisch materiaal te gaan. Zo beweeg jij je een stuk makkelijker over het zand tijdens een beach wedding, of het bospad midden in de natuur! De bohemian trouwjurk staat gelijk aan een vleugje nonchalance en niet-traditioneel. Niet voor niets kiezen steeds meer bruiden vaker voor een vleugje bohemian op hun trouwdag. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Atelier Edwin Oudshoorn (@atelieredwinoudshoornbridal) op

3. De minimalistische trouwjurk

Een tot in de puntjes verzorgde minimalistische look staat gelijk aan stijlvol en elegantie. Slanke, eenvoudige lijnen zonder poespas. De minimalistische jurk is extra geslaagd wanneer de vorm van de jurk uitstekend past, maar niet teveel accenten bevat. De look maak je af met minimalistische accessoires en simpele hakken met puntige neus. De minimalistische jurk is mooi in ivoor én pastels. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ashley Greene Khoury (@ashleygreene) op

4. Het stoere trouwpak

Wanneer je denkt aan een niet typische bruidslook, denk je misschien aan helemaal geen trouwjurk. Niet meisje-meisje, niet over de top, maar een stoere, krachtige look. En hoe bereik je die nu het beste? Juist, door te kiezen voor een pak met krachtige vorm. En minder sexy is het zéker niet. Combineer het pak met een croptop, een rok of hier en daar een cut-out. Een gewaagde, vrouwelijke look!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata) op

5. De gekleurde trouwjurk

Wit is ook maar gewoon...wit. Misschien komt jouw huid wel veel mooier uit in nude, champagne, poederroze of lila. Zeker in combinatie met ivoor en crème en wat kant levert jouw jurk niet in op het bruidsgevoel. Je hoeft niet de hele setting en kleurenpalet van je bruiloft te wijzigen, want pastels matchen met vrijwel alles. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chanel Iman (@chaneliman) op

6. De romantische trouwjurk

Denk: vintage, hoge split, een heel klein beetje bloot, een beetje Griekse godin. De romantische trouwjurk is de concurrent van de bohemian trouwjurk, maar dan net íets...lieflijker. Ga voor opengewerkte accenten of een open rug om een stijlvol  doorschijnmoment te creëren met je romantische jurk. Extra handig: met een romantische jurk zit je niet per se vast aan een bepaald type schoen. Hakken blijven mooi, maar zijn beslist geen must. Wat dacht je van een paar cowboy boots voor een stoer en nonchalant effect? Of een paar mooie sandaaltjes wanneer je jouw trouwdag in de buitenlucht viert. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mary Lawless Lee (@happilygrey) op

7. De wereldse trouwjurk

Ga je het liefst voor een mix van verschillende stijlen op je trouwdag? Dan ga je voor een trouwjurk geiïnspireerd op wereldse invloeden. Een beetje chic, een beetje hippie, een beetje extravagant en hier en daar een etnisch accent. Denk aan een mix van de Missoni en tribal print, of een werelds accentje in de details. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THE STYLE CHRONICLES (@thestylechronicles) op

Hoe je jouw huwelijksnacht super spannend maakt wanneer jij en je partner al enige tijd samen zijn. Dat lees je in dit artikel!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top