Wedding

7x jurken voor als jij geen traditionele trouwjurk wil

7x jurken voor als jij geen traditionele trouwjurk wil

De grote dag komt eraan; je gaat trouwen. Je hebt het aanzoek achter de rug en begint nu met het plannen van de bruiloft en alles wat er bij komt kijken. Witte, ballroom trouwjurken met een lange sleep zijn alleen totáál niet jouw stijl. Trouwjurk winkels hangen vol met witte jurken in alle soorten en maten, met hier en daar een rosé gekleurde jurk. Heel af en toe hangt er een enkele zwarte jurk. Is dit allemaal niet wat je wil, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Lees ook: Dit type trouwjurk past bij jou

Corset 

Deze jurk is verkrijgbaar in elke kleur die je maar durft te dromen. Zelfs wit, als je tóch wel die kant op wil. De jurk met corset vorm vormt het lichaam mooi en laat iedereen prachtig voelen. Ook de split die tot hoog op de been loopt, geeft de jurk een speels en teasing effect. Het is een simpele jurk, met toch een mooi detail.

Meer op Instagram

Black is back

Dit plaatje van een jurk is zeker niet de kleur waar de meeste bruiden voor gaan. Een zwarte jurk heeft niet iedereens voorkeur, maar steeds meer mensen kiezen hier toch voor. Het design van de jurk is simpel en heeft een elegante touch. Veel ‘normale’ jurken worden tegenwoordig gebruikt als trouwjurk. Avondjurken, jurken voor de getuige. Zorg er alleen wel voor dat je niet matched met een van de andere gasten.

Meer op Instagram

Bedazzled

Designer Kelsy Dominick maakt voor iedere bruid een speciale jurk. De jurk die je koopt, is de enige versie die bestaat op de hele wereld. Vooral déze jurk sprong er voor ons uit. De jurk, bedazzled met kristallen en glas, geeft echt een prinsessengevoel, ondanks dat het geen witte assepoester jurk is. De lange sluier is, net zoals de jurk, helemaal versierd. De sluier is overigens ook te gebruiken als cape.

Meer op Instagram

Jumpsuit

Geen jurk? Ga voor een jumpsuit! Met flair broekspijpen zie je vaak niet eens dat er een jumpsuit wordt gedragen. De twee jumpsuits die we hebben gekozen hebben allebei een eigen stijl. De eerste geeft je een elegante vibe. De lange mouwen, die doorgaan tot de grond, tonen goed de power woman die je bent. De tweede jumpsuit, met een kante bovenkant, straalt juist weer schattigheid uit. Deze outfit is ook helemaal geschikt voor de bruiloft op het strand.

Meer op Instagram

Kort is hot

Ga voor kort! Korte trouwjurken zijn zeker niet mis. Zelfs in deze categorie is de keuze eindeloos, maar wij hebben er toch ééntje voor je uit gekozen. Deze jurk is super simpel, totdat je je omdraait. Op de achterkant zit namelijk een reuze strik, met uiteindes zo lang dat ze als sleep dienen. De jurk is classy, maar is toch wat speelser dan de langere versie.

Meer op Instagram

Shiny trouwjurk

Wil je wel een witte jurk, maar toch met een subtiele twist? Kijk eens naar deze jurk. Deze trouwjurk is van top tot teen bedekt met kant, waar weer overal glitters in verwerkt zijn. Voor de rest is het design simpel. Perfect voor een zomerse strandbruiloft. Als het heerlijke zonlicht op je schijnt, ga je zelf nog meer shinen.

Meer op Instagram

Herfst vibes

Deze koperkleurige jurk is perfect voor een bruiloft in de herfst. De flowy vorm van de jurk zorgt ervoor dat de jurk heel licht lijkt. Ook deze jurk is gemaakt op aanvraag en kan niet meer teruggestuurd worden nadat de bestelling is geplaatst. De prachtige jurk is ook nog eens met de hand beschilderd. Het is gemaakt van zijde en alle gebruikte materialen zijn gerecycled. Bedenk wel dat door al deze precisie de jurk een aardig prijskaartje heeft gekregen.

Meer op Instagram
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top