Wedding

Tijd om als vrouw juist je vriend ten huwelijk te vragen

Tijd om als vrouw juist je vriend ten huwelijk te vragen

Dat de man een huwelijksaanzoek doet, is in veel relaties nog standaard. Veel vrouwen wachten tot hun vriend de vraag stelt, terwijl de ander er totaal geen weet van heeft. In LGBTQ+ is er geen norm over wie er op één knie moet, dus waarom wel in hetero relaties? Wil je graag trouwen, maar komt de vraag steeds niet? Stap over de traditie heen en vraag het zelf!

Waar komt deze verwachting vandaan?

Deze traditie komt, zoals de meeste, van vroeger. De vrouw bleef thuis om al het werk daar te doen, terwijl de man naar werk ging en het geld verdiende. Daarom was het ook vanzelfsprekend dat de man het aanzoek deed en het meeste in de relatie bepaalde. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer zo. Mannen en vrouwen hebben in ons land, over het algemeen, gelijke rechten. Waarom zijn oude tradities zoals deze er dan nog steeds?

Kijk wat hij wilt

Wil hij überhaupt wel trouwen? Een huwelijk heb je niet in je eentje. Als je weet dat je vriend écht niet wil trouwen, doe het dan ook niet. Weet je niet zeker wat hij wil? Gooi het eens op tijdens een gesprek of een spelletje. Zorg er wel voor dat je dit niet té opvallend doet. Kijk ook wat je vriend vindt van de vrouw die het huwelijksaanzoek doet. Als hij héél heftig reageert, is het misschien niet slim om het aanzoek te doen. Het laatste wat je wil is dat het uit de hand loopt.

Houdt het speciaal

Doe niet, zoals in de film, het aanzoek waar heel veel mensen bij zijn. Je kent je vriend langer dan vandaag, dus plan de vraag helemaal zoals hij dat graag zou willen. Ga naar de plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet, een afgelegen stukje strand, het bos, noem maar op. Kies iets waar hij zich comfortabel bij voelt en maak het persoonlijk. Weet je niet hoe je de vraag moet stellen? Schrijf het op! Een zelfgeschreven brief is super persoonlijk. Ook de vraag verwerken in een spel is een leuk idee, als hij daarvan houdt. Vervang een kaartje in monopoly met de vraag. Het is zijn moment. Het laatste dat je wil is dat hij zich ongemakkelijk of ongelukkig voelt.

Ring is niet verplicht

Tuurlijk, een ring is leuk, maar het is geen verplichting. Draagt hij nooit sieraden? Kijk eens voor een leuk horloge en graveer jullie namen erin. Wat ook mogelijk is, is dat je een item geeft dat past bij het soort aanzoek dat je doet. Vraag je het hem om het strand? Maak een armbandje van de schelpen. Ook leuk: een permanent armbandje. Zo verzegel je de liefde alvast, voordat officieel het ja-woord is gezegd.

Lees ook: Zo wordt jouw huwelijksaanzoek idee origineler dan ooit

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top