Wedding

Zo wordt jouw huwelijksaanzoek idee origineler dan ooit

Zo wordt jouw huwelijksaanzoek idee origineler dan ooit

Niet iedereen hoeft per se in het huwelijksbootje te stappen, maar jij of jouw partner misschien wel. Dan wil je wel dat het huwelijksaanzoek perfect is natuurlijk! En het liefst ook een origineel idee. Zoek je nog inspiratie voor het aanzoek of wil je gewoon even weg zwijmelen? Na het zien van deze romantische ideeën voor een huwelijksaanzoek kan jij niet wachten om het te vragen (of stuur je dit meteen subtiel door).

1. Hang een kamer vol met foto’s van jullie

Als jullie al heel lang samen zijn, hebben jullie waarschijnlijk ook al tientallen of zelfs honderden (of duizenden) foto’s samen. Grote kans dat je veel kiekjes alweer vergeten bent. Het huwelijksaanzoek kan een goed moment zijn om te bladeren door jullie fotoalbum. Hang een kamer vol met foto’s van jullie tot aan het plafond aan toe, als het ware. Hier zal je lover zeker verrast door worden. En dan heb je de vraag nog niet eens gesteld.

2. Ontwerp een persoonlijke puzzel

Tegenwoordig kun je online veel dingen customizen. Mokken, kleding, tassen, maar ook puzzels. Je kunt gewoon een persoonlijke puzzel ontwerpen met een foto, maar het kan ook net iets specialer. Ontwerp een persoonlijke puzzel met een foto van jullie samen inclusief de vraag: “Wil je met me trouwen?” Vervolgens organiseer je een avondje, waarop jullie samen de puzzel maken. Surprise!

3. Span een lint/touw met herinneringen door het hele huis

Dit idee voor een huwelijksaanzoek kost je wat meer tijd. Al heb je dan wel een heel origineel huwelijksaanzoek. Je hoeft overigens niet per se met een lint/touw door het héle huis. Span gewoon een lint/touw door de benedenverdieping, of bovenverdieping, wat jij wilt. Vervolgens hang je het lint/touw lekker vol met liefdesbriefjes en foto’s. Zorg dat je geliefde duidelijk weet, waar hij/zij mag beginnen. En zorg daarna ook dat je bij het einde op je knieën zit met de ring.

4. Doe het aanzoek op de plek van jullie eerste date

Natuurlijk kun je voor het huwelijksaanzoek een nieuwe plek gebruiken, maar je kunt ook teruggaan in het verleden. Keer bijvoorbeeld eens samen terug naar de plek van jullie eerste date. Dat is een heel romantisch huwelijksaanzoek idee. Vooral als je echt helemaal teruggaat in de tijd en alles hetzelfde doet: van het uitje tot aan het eten en drinken. En op één van de momenten wordt het vervolgens heel speciaal, wanneer jij op je knieën gaat.

5. Plan een picknick op een mooie plek

Voor dit huwelijksaanzoek idee heb je wel mooi weer nodig. Al is een huwelijksaanzoek tijdens een picknick natuurlijk heel romantisch, vooral als je een rustige plek uitzoekt. Ga bijvoorbeeld op een avond naar een open plek, waar je heel goed de sterrenhemel ziet. Als je lover hier geen ‘ja’ zegt, dan weten we het ook niet meer.

6. Verras je geliefde tijdens een wandeling

Wil je je partner echt verrassen met het huwelijksaanzoek? Doe het huwelijksaanzoek dan op een heel onverwachts moment, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Dat kan gewoon een wandeling door het bos zijn of over het strand. Kies een plek waar jij en je geliefde graag samen wandelen. Zo komen jullie al meteen in een romantische mood, waarna jij je aanstaande op een gegeven moment verrast met de verlovingsring.

7. Vraag je lover op het hoogste punt in een reuzenrad

Samen hebben jullie al veel hoogtepunten meegemaakt, maar nu gaan jullie echt de hoogte in. En dat voor een heel origineel huwelijksaanzoek idee! Zo kun je bijvoorbeeld in Scheveningen in het reuzenrad op de Pier. Zorg vervolgens dat je op het hoogste punt klaar zit met de ring om de vraag der vragen te stellen.

8. Ontwerp een speciale kruiswoordpuzzel

Dit huwelijksaanzoek idee vergt wat tijd en inspanning, maar het is wel een heel origineel idee. Ontwerp voor het huwelijksaanzoek idee een speciale kruiswoordpuzzel, waarin je allemaal weetjes verwerkt over jullie relatie. Voor je partner lijkt het een heel normale kruiswoordpuzzel, totdat hij/zij het antwoord heeft op de puzzel. *wink*

9. Ga op je knieën tijdens een romantisch diner

Als jullie veel uiteten gaan, dan is een romantisch diner de perfecte plek voor het huwelijksaanzoek. Maak het wel iets bijzonderder, en ook makkelijker, door een persoonlijke chef te nemen. Of regel iets met het restaurant, waar een ober op een gegeven moment met een wel heel speciaal dessert langskomt. Misschien eentje waar de ring in verstopt zit of dé vraag.

10. Doe het aanzoek in een aquarium

Een huwelijksaanzoek in een aquarium is erg uniek. Al kost het wel wat meer regelwerk, wanneer je het heel romantisch en speciaal wil maken. Zo werd iemand ooit ten huwelijk gevraagd via een duiker in het aquarium, die een bordje omhooghield met de tekst: “Wil je met me trouwen?” Ambitieus, maar zeker niet onmogelijk!

11. Houd een persoonlijk briefje omhoog in de achtbaan

Voor dit huwelijksaanzoek idee is het ’t leukst, wanneer jij en je aanstaande allebei van achtbanen houden. Plan dan eens een dagje uit naar jullie favoriete pretpark en kies vervolgens jullie favoriete achtbaan. Je partner ziet dit als een heel normaal ritje, maar bij het zien van de foto’s krijgt je lover de schrik van z’n leven. Zorg wel dat je tijdens de rit een persoonlijk briefje omhooghoudt bij het fotomoment. Dan zien jullie op de foto het eindresultaat, waar jij je liefje ten huwelijk vraagt. Ah!

12. Vraag je partner ten huwelijk in een fotohokje

Tegenwoordig leggen mensen alles graag vast op foto’s voor de ‘gram. Waarom met je mobiel, als dit ook in een ouderwets fotohokje kan? Zoek wel even een leuk fotohokje uit met bijvoorbeeld foto’s in vintage kwaliteit. Wees vervolgens alert in het fotohokje, zodat je op tijd de ring tevoorschijn tovert. Voor je het weet staat het op de kiek!

13. Doe het aanzoek tijdens een liveoptreden

Misschien is jouw grote liefde dol op muziek. Dan is een huwelijksaanzoek tijdens zijn/haar favoriete muziekact natuurlijk helemaal perfect. Je kan proberen iets te regelen, waarbij je het podium op mag. Al kan het natuurlijk ook gewoon op jullie plek in de zaal tijdens een liedje. Misschien ben je met je lover naar de artiest van ‘jullie liedje’. Ga dan op je knieën gedurende dit nummer. Gegarandeerd tranen!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top