Wedding

4 leuke en originele manieren om je verloving te delen met anderen

4 leuke en originele manieren om je verloving te delen met anderen

Eindelijk is het gebeurd. Na veel te hebben meegemaakt met elkaar, hebben jullie besloten in het huwelijksbootje te stappen. Wellicht heeft hij je hand gevraagd en misschien was jij het die de stoute schoenen aantrok en 'm vroeg of hij met je wilde trouwen. Hoe dan ook, nu is het tijd om je verloving aan te kondigen!

Maar hoe kun je dat nou op een leuke manier doen? Wij hebben vier tips om je verloving wereldkundig te maken!

1. Organiseer een lunch of een etentje

Zorg ervoor dat iedereen die je lief is of het meest dichtbij jullie staat, in één ruimte is en met elkaar aan het genieten is van lekker eten. Het kan zijn dat mensen zich al een beetje afvragen wat er gaande is dat jullie dit ineens organiseren maar houd je lippen stijf op elkaar. Je kunt jullie verloving aankondingen door een toespraak te houden waar in eerste instantie niet duidelijk is wat er gebeurd is maar je het uiteindelijk onthult. Je kunt ook gebruik maken van een taart, een gemonteerd filmpje of zelfs een pinata om het nieuws van jullie verloving met iedereen te delen.

2. Kondig het aan met behulp van jullie kinderen

Of jullie zelf al spruiten hebben of jullie gezin samengesteld is, maakt eigenlijk niet uit. Laat de kids een rol spelen bij het wereldkundig maken van jullie verloving en bij de huwelijksvoltrekking zelf natuurlijk!. Denk bijvoorbeeld aan een leuke foto van jullie als gezin (jullie geven elkaar een kus terwijl de kids met de handen hun ogen verbergen) waaruit blijkt dat jullie gaan trouwen. De foto delen jullie vervolgens op social media met een tekstje over jullie verloving of, nog leuker, stuur mensen de foto op!

3. Kondig het aan tijdens een toch al speciaal moment

En dan hebben we het niet over de bruiloft of verjaardag van iemand anders. Kerst, oudjaarsavond of Pasen zijn van die gelegenheden die eigenlijk niet specifiek om één of meerdere personen draaien maar je vaak wel met al je geliefden samen bent. Onthul jullie verloving bijvoorbeeld aan je dierbaren zoals we bij het eerste punt al als tip gaven. 

4. Tijdens een fotoavond

Misschien ben je wel tijdens een weekendje weg of een verre vakantie verloofd. Leg dit vast en laat dit als verrassing voorbijkomen tijdens een avondje waar je foto's van de trip met vrienden en familie deelt. Schrijf bijvoorbeeld jullie namen in het zand met daarbij twee rondjes (ringen) die door elkaar lopen. Surprise!

Beeld: Photo by Alekon pictures on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top