Wedding

Originele ideeën om je bruiloft nóg specialer te maken

Originele ideeën om je bruiloft nóg specialer te maken

De dag waarop je je partner het ‘ja’ woord geeft is waarschijnlijk één van de meest bijzondere dagen uit je leven. Een dag vol met liefde en gezelligheid, die compleet in het teken staat van jou en je partner. Het is dan ook aan jullie hoe deze dag eruit komt te zien. Ben jij nog op zoek naar een aantal persoonlijke, unieke ideeën voor tijdens de bruiloft? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Wegwerp camera’s in plaats van mobiele telefoons

Stel de ‘no phone’ regel in: de gasten mogen geen foto’s met hun telefoons maken. Voor de professionele foto’s wordt er vaak een fotograaf ingehuurd. Niet alleen is het voor het bruidspaar onpersoonlijk om tegen allemaal mobieltjes aan te kijken, ook verpest het de foto’s van de fotograaf. Een leuk alternatief is om op iedere tafel een wegwerpcamera neer te leggen. Met deze camera mogen de mensen wél foto’s maken. Deze laagdrempelige foto’s geven een goede sfeerimpressie en maken de bruiloft net iets persoonlijker. Ook erg leuk om dit achteraf terug te kijken.

The wedding shoe game

Een spel dat zowel voor het bruidspaar als de gasten erg vermakelijk is. Het bruidspaar neemt plaats op twee stoelen met de ruggen tegen elkaar. Vervolgens nemen ze beide één schoen in de hand van zichzelf en één schoen van de ander. Een derde persoon noemt een lijst met vragen op, zoals: wie zei er als eerst ‘ik hou van jou’? Waarna het bruidspaar beide de schoen omhoog houdt van degene wie dat als eerst heeft gezegd of gedaan.

Polaroidfoto met persoonlijke bericht

Laat iedere gast bij binnenkomst een foto van zichzelf maken met een polaroidcamera. Op de achterkant van de foto kunnen ze een lieve tekst of mooie herinnering schrijven. Dit kunnen ze daarna ergens ophangen of in een pot stoppen. Na de bruiloft kan het bruidspaar dit allemaal teruglezen.

Lees ook: Trouwen met klein budget: 9 tips voor een onvergetelijke bruiloft

Eet- en/of drinkbars

Op de dag van de bruiloft zal er genoeg te eten en drinken zijn. Als een leuk extraatje om ook het eten en drinken wat bijzonderder te maken, is het leuk om bars te plaatsen. Creëer bijvoorbeeld een cocktailbar waar de gasten zelf hun cocktails kunnen maken. Of een ‘snackbar’ met allerlei lekkere snacks. Of een nachobar waar iedereen de nachos kan bedekken met allerlei sausjes en andere toppings.

Een speciale plek voor overledenen

Creëer een aparte plek voor alle overledenen die anders wel op de bruiloft zouden zijn geweest. Zet bijvoorbeeld foto’s van deze mensen op een aparte tafel met een bosje bloemen. Zo zijn zij er toch nog een beetje bij.

‘Interview’ voorafgaand aan de bruiloft

Het is een mooi en bijzonder idee om het bruidspaar voorafgaand aan de bruiloft apart van elkaar te interviewen. Film dit ‘interview’ en laat ze beide persoonlijke vragen over de ander beantwoorden. Wanneer wist je dat je partner de ware was? Wat trok jou het meest van hem of haar aan? En ga zo maar door. Het is ook leuk om een aantal gasten vragen over het bruidspaar te stellen.

Photo- en/of videobooth

Creëer een apart hokje met een camera. Laat de gasten hierin foto’s en/of video’s maken van zichzelf. Dit mogen de meest gekke foto’s en video’s zijn, maar het kan ook dat iemand iets liefs wil zeggen. Leg hier bijvoorbeeld ook gekke brillen en slingers neer. Erg leuk voor het bruidspaar om dit achteraf terug te zien.

Lees ook: Awkward momenten op je bruiloft en hoe je ze voorkomt 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top