Wedding

Trouwen met klein budget: 9 tips voor een onvergetelijke bruiloft

Trouwen met klein budget: 9 tips voor een onvergetelijke bruiloft

De mooiste dag van je leven hoeft echt niet duizenden euro’s te kosten. Een sprookjesjurk en kasteel zijn prachtig, maar soms heb je maar een bepaald budget. Wil je graag trouwen, maar niet meteen al je spaargeld opmaken? Met deze tips wordt de bruiloft van jou en je aanstaande alsnog perfect.

#1 - Houd de bruiloft klein

Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe meer monden je hebt te vullen. Wil je een goedkope bruiloft? Houd het huwelijk dan klein en nodig niet te veel gasten uit. Kies gewoon voor de meest belangrijke mensen in jullie leven. Het is uiteindelijk jullie grote dag, dus jullie bepalen wie op de gastenlijst komt! Een kleine bruiloft maakt het allemaal ook wat intiemer en persoonlijker. Fijn, toch?

#2 - Trouw gratis voor de wet

Als je zo min mogelijk geld wil uitgeven aan trouwen, trouw dan gratis voor de wet. Dat kan in elke gemeente. Meestal gebeurt dit aan het begin van de week en in de vroege uurtjes. Weet wel dat je vaak weinig tot geen gasten mag uitnodigen, wanneer je gratis trouwt. Al is dit dus alleen tijdens het officiële gedeelte, hè? Je kunt op een later moment nog een ceremoniële bruiloft houden met iets meer gasten. Je kan toch niet vaak genoeg de liefde verklaren aan je lover.

#3 - Trouwen bij jou (of iemand) thuis

Als je dan gratis bent getrouwd voor de wet, kun je vervolgens het ceremoniële huwelijk lekker thuis vieren. Hoe ideaal is dat? En het scheelt je een hoop kosten voor de locatie! Al moet je natuurlijk wel genoeg ruimte hebben en het liefst ook een grote tuin. Anders kun je niet zo'n leuke huwelijksboog kwijt, die je voor nog geen honderd euro kunt kopen. Heb je geen grote tuin en/of woning? Misschien ken je wel iemand met een prachtig huis én mooie tuin. Vraag of je zijn/haar huis even mag lenen voor je bruiloft. Dingen regelen binnen je eigen kring is altijd goedkoper. Denk trouwens wel goed aan alles, dus ook: hoeveel toiletten zijn er? En is er genoeg parkeermogelijkheid?

#4 - Ga voor een kleine, liefdevolle bruiloftstaart

Bij de perfecte bruiloft denk je waarschijnlijk aan een gigantische bruiloftstaart met meerdere lagen. Dit kan nog steeds, maar ga dan wel voor een budget taart. Een mooie drip cake met drie lagen kost echt geen honderden euro's. Of ga voor een leuke hartvormige taart met een eigen foto. Jullie kunnen er ook meerdere nemen met verschillende foto’s. Cute!

#5 - Ringen omsmelten tot trouwringen

Ben je op zoek naar goedkope trouwringen? Misschien kun je twee oude ringen laten omsmelten. Iets met something old, something new… Is er niet een bepaalde ring die veel betekenis heeft voor jullie? Dit kan ook gewoon jullie verlovingsring zijn. Vervolgens kost omsmelten niet veel, zolang jullie het bij een simpele, gladde trouwring houden.

#6 - Besparen op trouwfotograaf? Check je vriendenkring

Als je trouwt, doe je dit het liefst maar één keer. Dat moment wil je natuurlijk wel mooi vastleggen en daarom is besparen op een trouwfotograaf een don’t. Al kun je wel zoeken naar de goedkoopste mogelijkheid door bijvoorbeeld in je eigen kring te kijken. Misschien ken je toevallig iemand met goede fotografie skills, die het gratis wil doen of voor een vriendenprijsje? Het is namelijk wel slim om iemand te regelen, die de trouwfoto’s maakt. Een fotograaf bekijkt alles van buitenaf. Zo worden de meest spontane momenten vastgelegd en die zijn vaak toch het leukst.

#7 - Creëer een DIY photobooth

DIY is key bij een goedkope bruiloft. Waarom een photobooth huren als je deze ook zelf kan creëren? Alleen al met een glittergordijn en props kom je een heel eind. Check daarna in je omgeving of iemand een polaroidcamera bezit. Of misschien heb je er zelf al eentje. Zet de camera vervolgens in de photobooth en laat tijdens het bruiloftsfeest je gasten eigen foto’s maken. Het enige wat je af en toe moet doen is de polaroidcamera bijvullen.

#8 - Bespaar op de trouwjurk

We snappen dat een trouwjurk belangrijk is. Toch hoeft een mooie trouwjurk niet duur te zijn. Je draagt het eigenlijk toch maar één (of twee) keer. Er zijn ook mooie, tweedehands trouwjurken. Misschien heeft je moeder haar oude trouwjurk nog. Wie weet pas je deze ook of kun je het voor een prikkie laten vermaken. Hoe speciaal is dat? Al kun je ook voor een van deze betaalbare trouwjurken gaan:

#9 - Huwelijksreis in het laagseizoen

Na het huwelijk is het tijd voor de huwelijksreis! Reizen kost vaak wel wat geld, al kun je ook op de honeymoon besparen. Hoe? Boek jullie liefdesvakantie in het laagseizoen net buiten de schoolvakanties. Misschien is het niet direct na jullie bruiloft, maar hé, dan kan je wel meer sparen voor bijvoorbeeld een romantisch tripje naar Venetië. L'amore!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top