Wedding

5 tips om een huwelijk leuk te houden

5 tips om een huwelijk leuk te houden

Na een bepaalde tijd is er een kans dat een huwelijk saai begint te worden. Misschien pas je je té veel aan elkaar aan waardoor je compleet versmolten raakt met elkaar. Of misschien neem je elkaar voor lief en investeren jullie daardoor niet genoeg tijd meer in elkaar. Het is natuurlijk erg zonde als het huwelijk hierdoor stuk loopt. Daarom delen wij 5 tips om het huwelijk leuk te houden. Want: een huwelijk hoeft zeker niet saai te worden!

Blijf op dates gaan

De dates waarop jullie waarschijnlijk in het begin van de relatie wél gingen, worden naarmate de relatie vordert steeds minder. Tenminste, dit is bij veel huwelijken het geval. Je neemt elkaar hierdoor eigenlijk voor lief. Maar waarom? Dates zijn niet alleen hartstikke leuk, het is ook een reden om je weer even helemaal op te tutten voor elkaar. Blijf daarom regelmatig op dates gaan. Ga bijvoorbeeld gezellig uiteten of maak een lange wandeling door het bos.

Lees ook: Fan van groene bruiloften? Vind hier de mooiste inspiratie

Houd de seks spannend

Merk je dat de seks na een tijdje een beetje saai wordt? Probeer het dan spannend te maken door bijvoorbeeld seksspeeltjes te gebruiken. Of misschien zijn er andere dingen die jij wil doen in de slaapkamer, bespreek dit dan met jouw partner. Het is het beste om er open over te communiceren. Maak seks daarbij ook geen routine of iets dat ‘moet’. Seks hoort leuk en spontaan te zijn.

Probeer nieuwe dingen uit

Nieuwe dingen doen is niet alleen uitdagend, het is ook nog eens heel leuk en goed voor je ontwikkeling. Blijf daarom samen met je partner op zoek gaan naar dingen die jullie nog nooit hebben gedaan. Denk aan het bakken en versieren van potten. Of gaan jullie toch voor extremere activiteiten, zoals skydiven?

Breng tijd samen door

Ga écht samen tijd doorbrengen. En daarmee bedoelen we niet samen op de bank zitten en allebei op de mobiel scrollen door de sociale mediakanalen. Nee, leg dit mobielen aan de kant en ga bijvoorbeeld een spelletje spelen, een film kijken of samen koken of bakken.

Lees ook: Ga jij trouwen? Dit zijn de mooiste bruidstaarten

Geef elkaar ook tijd voor jezelf

Natuurlijk is het leuk om veel samen te zijn met je partner, maar gun elkaar ook de ruimte om met eigen vrienden op stap te gaan. Het is namelijk belangrijk dat je ook je eigen leven blijft leiden. Het aangaan van een relatie houdt dan ook niet in dat je al jouw vriendschappen moet laten vallen. Ook al ben je helemaal hotel-de-botel verliefd, het is goed om ook andere mensen te blijven zien.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top