Wedding

7x unieke thema’s voor jouw bachelorette party

7x unieke thema’s voor jouw bachelorette party

Komt jouw bruiloft steeds dichterbij? Dan wordt het tijd om een bachelorette party te houden. Dit regel jij als bruid natuurlijk niet zelf, dus stuur dit naar je maid of honour en laat je verrassen!

Als maid of honour is het gebruikelijk dat jij de taak van het organiseren van het vrijgezellenfeest op je krijgt. Om die taak iets gemakkelijker voor je te maken is deze lijst gemaakt. Weet je niet waar je moet starten, maar weet je wel dat dit géén ordinaire, standaard bachelorette party gaat zijn? Dan hebben wij wat ideeën.

Maak je eigen muziekvideo

Kies het favoriete liedje van de bruid, of ga helemaal los met Single ladies van Beyoncé. Een eigen muziekvideo maken met de bruid als middelpunt is het recept voor een geweldige middag. Huur een camera, koop attributen en ga professioneel te werk. Begin de dag met het plannen van de muziekvideo. Geef iedereen in de groep een taak en ga aan de bak! Het is gegarandeerd een gezellige dag en je kunt het eindresultaat altijd bekijken. Er zijn overigens ook bedrijven die deze muziekvideo’s speciaal voor vrijgezellenfeestjes maken. Zij regelen alle apparatuur en attributen, jullie hoeven alleen nog maar plezier te hebben.

Maak een podcast

Liever niet op beeld, maar toch nog een aandenken meenemen dat je voor altijd terug kan spelen? Het maken van een podcast is dan ideaal. Ga rond een tafel zitten en bespreek alle leuke verhalen over de bruid en het echtpaar. Huur een podcast microfoon set of koop een paar goedkopere microfoons. Heb je technische vrienden in de groep? Zij breien er een mooi geheel van. Superleuk om terug te luisteren en misschien wel een stukje te laten horen op de bruiloft zelf? Mogelijk zit er zelfs een nieuw carrière pad in verscholen.

Plan een murder mystery

Voor de bride to be die van een spelletje houdt is dit ideaal. Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die dit compleet verzorgen, met acteurs en al. Ga helemaal op in het thema en het personage dat jij toegewezen krijgt. Kleed je zoals jouw karakter dat ook zou doen. Lees je in en ga samen met de anderen op zoek naar de moordenaar. Nóg leuker als je het slachtoffer de bruidegom maakt. Om kosten te besparen is de mogelijkheid er ook om dit zelf te regelen, maar dat betekent dat één van de gasten niet mee doet aan het mysterie.

Festival als bachelorette party

Nee, je organiseert dit niet zelf. Plan de bachelorette rond dezelfde datum als een festival waar jullie graag heen willen. Maak er een meerdaags feest van door de dagen ervoor de outfits te plannen, make-up en vergeet de bride to be sjerp niet.

Onder hypnose

Zijn jullie wel eens onder hypnose geweest? Of je er nu in gelooft of niet, het is een interessante gebeurtenis om eens een keer mee te maken. Wat is een beter moment dan nu? Huur een hypnotiseur in en kijk bij wie het werkt. Elkaar onder hypnose zien is best grappig, maar er is ook een mogelijkheid dat het een emotionele wending krijgt. Willen jullie zien hoe de ander ineens niet meer de vaardigheid heeft om te lopen, of gaan jullie toch voor de vorig leven route? Alles is mogelijk, maar bespreek van tevoren met elkaar wat iedereen wil en waar de grenzen liggen. Het moet natuurlijk wel een leuke dag blijven.

Yoga met geiten?

Ja, je leest het goed. Yoga met geiten is helemaal in deze dagen. Doe de yoga poses terwijl geitjes onder je door, langs en over je heen lopen. Wie houdt de pose het langst vol en wordt niet afgeleid door de schattige diertjes? De mix van sporten en dieren gaat bijna nooit mis.

Lingerieparty

Willen jullie toch de sensuele kant op met de bachelorette party? Denk dan eens aan een lingerieparty. Het idee is dat er van tevoren lootjes getrokken zijn, met daarop een naam en de maten van diegene. De persoon met het lootje gaat dan op pad voor het leukste (of foutste) setje. Regel op de dag zelf wat hapjes en drankjes en het feest beginnen! Check wel van tevoren wie hier comfortabel mee is en wie niet.

Lees ook: Je beste vriendin gaat trouwen; even wat handige tips!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top