Wedding

Zoveel moet je sparen voor een bruiloft

Zoveel moet je sparen voor een bruiloft

Je bruiloft mag natuurlijk wel wat kosten, het wordt niet voor niets de mooiste dag van je leven genoemd. Maar hoe duur is alles bij elkaar nou eigenlijk? Dat verschilt natuurlijk, maar er is wel een gemiddelde. Toch weer handig om te weten hoeveel je moet sparen voor een droombruiloft met alles erop en eraan.

Hoeveel moet je sparen voor een bruiloft?

Zoals we al zeiden kost een bruiloft vaak best wat geld. Het gemiddelde ligt rond de 15.000 euro. Natuurlijk hoef je er helemaal niet voor te kiezen om dat bedrag aan trouwen uit te geven. Je kunt jullie speciale dag net zo duur of goedkoop maken als jullie zelf wensen.

Er zijn verschillende punten waar je op kosten kunt besparen. Allereerst de trouwjurk en ringen. Over het algemeen geven verloofden hier graag veel geld aan uit, maar dat is natuurlijk geen must. Dus: mocht je een kleiner budget hebben, dan zijn de jurk en ringen onderdelen om mee te nemen in je overweging qua waar je zoal kunt besparen. Verder heb je misschien zelf ideeën in gedachten waar je zoal wat minder kunt uitgeven. Misschien ken je iemand die enorm goed is in fotografie. Dat is dan alweer een stuk goedkoper dan een professional inhuren.

Wel kan het fijn zijn om jezelf toch wat ruimte te geven om het groots en luxe te organiseren. Je trouwt ten slotte één keer en wilt er de mooiste dag van je leven van maken. Dan wil je natuurlijk dat het jullie en je gasten aan niks ontbreekt en alles tot in de puntjes geregeld is. Het zal voor altijd een herinnering blijven.

Dus, overweeg waar je kunt besparen en in hoeverre je dit wilt. De ultieme tip om je bruiloft een beetje betaalbaar te houden is door van tevoren een budget op te stellen. Zo maak je inzichtelijk hoeveel elk onderdeel gaat kosten en wat dit bij elkaar opgeteld gaat zijn. Dan kun je altijd nog schrappen en aanvullen.

Ook interessant: awkward momenten op je bruiloft en hoe je ze voorkomt

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top