Lifestyle

Dit zijn de redenen waarom goedmaak seks extra lekker is

Dit zijn de redenen waarom goedmaak seks extra lekker is

Goedmaak seks, dit voelt vaak nóg fijner dan normaal maar waarom is dat nou eigenlijk? Na die ruzie is jullie vrijpartij stukken beter. Vraag jij je soms ook af waarom? Wij geven je de antwoorden! 

Wanneer we seks hebben dan voelen we ons een stuk fijner dan gedurende een ruzie, dat merken onze hersenen natuurlijk ook. Tijdens seks maken we extra dopamine, adrenaline en oxytocine aan. Deze hormonen en neurotransmitters maken ons helemaal happy en dat is (vooral) na een ruzie een fijn gevoel. 

Wat goedmaakseks extra fijn maakt? Dit zijn de redenen. 

1 van 6

Veroveren van je partner

Wist je dat ruzie maken romantischer is dan je denkt? Ken je het gezegde: ''Afstand versterkt de liefde?' Dat geldt ook voor emotionele afstand. Onbewust wordt seks aantrekkelijk, wanneer we het niet kunnen krijgen zodra we het willen. Dit is verwarrend, want één van de voordelen van een relatie hebben is dat je vaker seks hebt met elkaar. Het is goed voor je en heeft talloos veel voordelen voor je body and mind. Wanneer jullie ruzie hebben, creëer je die emotionele afstand en dan wordt het ineens extra interessant. Of je nou een man bent of een vrouw, jij wilt je partner terugwinnen en laten zien waarom jij toch echt de leukste bent. Hierdoor voelen jullie beide opnieuw meer aantrekkingskracht waardoor de seks misschien wel een nieuw hoogtepunt bereikt. Letterlijk en figuurlijk...

1 van 6
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top