Health

Dit zijn de redenen waarom seks gezond is

Dit zijn de redenen waarom seks gezond is

Als we het hebben over ‘gezond leven’ dan denk je al snel aan het eten van voldoende groente en fruit en veel in beweging zijn. Dat je op je voeding moet letten en moet sporten om een healthy lifestyle te creëren dat weten anno 2020 dan ook wel. Maar wist je ook dat er nog een totaal andere en leukere manier is om gezond te blijven? 

Dit is namelijk seks. Ja echt, seks is goed voor de gezondheid. En lees vooral verder, want wij leggen je hieronder uit waarom dit zo is. 

1. Reguleert stress

Als eerste zorgt seks er (meestal) voor dat je even nergens anders aan denkt. Je vergeet op dat moment even alle dingen die om je heen gebeuren en focust je op een ding, namelijk de seks. De daad zorgt voor ontspanning en het verlaagt de bloeddruk. Een Schotse studie verklaarde dit omdat zij 24 vrouwen en 22 mannen de meest stressvolle dingen lieten doen. En wat bleek? De personen die ervoor een vrijpartij achter de rug hadden, konden beter omgaan met stress. Ook komen er tijdens seks feel good hormonen vrij, waardoor die stressvolle dag een stuk meer te behappen is.

2. Fijner slapen

Als gevolg van die ontspanning ga je automatisch na de seks ook lekkerder en sneller slapen. Seks is dus een prima slaapmiddel. Ook giert tijdens seks het hormoon oxytocine, oftewel het ‘knuffelhormoon’ door je lichaam, waardoor je rustiger wordt en sneller gaat dromen. 

3. Verbrand calorieën 

We hebben goed nieuws voor je, want je verbrand niet alleen tijdens het sporten calorieën, maar ook tijdens het hebben van een vrijpartij. Met een halfuurtje verbrand je namelijk al rond de 100 calorieën. Dit is niet zoveel als wat je in de sportschool verbrandt, maar het is in ieder geval iets.

4. Verminderd hoofdpijn

Tijdens een sekspartij komen de hormonen noradrenaline en endorfine vrij. Endorfine werkt pijnstillend en is te vergelijken met paracetamol, alleen dan op een natuurlijke manier. Noradrenaline zorgt voor een lekker en kalmerend gevoel, hierdoor verdwijnt de spanning in de bloedvaten en zetten ze meer uit.  

Heb jij toevallig nog inspiratie nodig voor gezonde én lekkere snacks op je werk? Klik dan hier!

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top