Health

Dit is hoe je betere seks kunt hebben in 2020

Dit is hoe je betere seks kunt hebben in 2020

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen nieuwe voornemens. De één is van plan om meer te gaan sporten, terwijl de ander probeert te stoppen met roken. Ook hoor je vaak dat mensen proberen om te minderen met alcohol. Een voornemen die je minder vaak hoort, is het leuker maken van het seksleven. Iedereen vindt het toch fijn om een bevredigend seksleven te hebben? Waarom zou dit dan niet een 2020-doel kunnen zijn? 

Wij vinden dat het verbeteren van het seksleven nooit kwaad kan en dat het zeker een voornemen kan zijn. Dus, hieronder leggen wij uit hoe je betere seks kan hebben in 2020 volgens experts.  

Prioriteit 

Door al onze drukke leventjes, staat seks niet altijd op nummer één. Een onderwijsmanager van een seksueel voorlichtingsplatform genaamd Brook, vindt dat seks hoger op de prioriteitenlijst moet komen. Zo legt ze namelijk uit dat de keuzes die je maakt in je seksuele leven een grote impact hebben op je welzijn. ''Het is een weerspiegeling van wie je bent en het is belangrijk om in staat te zijn om dit openlijk en zonder schaamte te uiten.''

Een influencer en rolmodel op het gebied van seksuele positiviteit en fitness genaamd Ashley Resch, sluit zich daar volledig bij aan. Seksueel genot zou volgens haar dezelfde prioriteit moeten hebben als eten, drinken en slapen. ''Het is een noodzaak om te genieten van een gezond en bevredigend seksleven.'' Het is volgens Ashley dan ook belangrijk om je seksuele plezier te behandelen als elke andere prioriteit in het leven. Het zal dan ook een goed gevoel geven als je hier je dagelijkse routine van maakt.

Doel behalen 

Het voornemen van betere seks kan je trouwens ook hebben als je single bent. Of het nou om solo of seks met iemand anders gaat, besteed hier tijd aan! Seks wordt namelijk vaak als soort 'uitlaatklep' gezien, na een drukke werkdag. Hier is helemaal niks mis mee, maar het zal heel anders zijn als je er echt tijd voor maakt. Ook zal je de seks heel anders ervaren worden.

Verder kan het uitproberen van nieuwe dingen op het gebied van seks nooit kwaad. Het kan zelfs een flinke boost geven. Misschien heb jij hier helemaal geen behoefte aan en dan hoeft het ook niet. Toch is het niet erg om nieuwsgierig te zijn en erover te praten. Geef aan wat je wel en niet fijn vindt. 

Voor iedereen zal het doel anders zijn. ''Er is dan ook geen perfecte formule als het gaat om het creëren van een geweldige seksuele ervaring met iemand'', vertelt Gunner Taylor, een seksexpert van AdultFriendFinder. Wat het belangrijkst is, is dat de verlangens van beide kanten worden herkend en begrepen. De eerste stap voor een gezond seksleven is dan ook het begrijpen van elkaars wensen en behoeften. Deze moeten geaccepteerd worden en dan pas kun je fijn contact met iemand maken. 

Al met al komt het erop neer dat een beter seksleven veel te maken heeft met jezelf. Jij moet je goed en zelfverzekerd voelen om jouw wensen en behoeften te kunnen uiten. Geef anno 2020 vooral aan wat jij wel en niet fijn vindt en de seks zal al een stuk verbeteren. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top