Lifestyle

Voor het eerst een vibrator kopen? Dit is waar je op moet letten

Voor het eerst een vibrator kopen? Dit is waar je op moet letten

Erover giechelen doen we volop en misschien weet je het wel van een paar vriendinnen maar een vibrator wordt meer gebruikt dan je denkt. En waarom ook niet? Het is een manier om meer van seks te genieten en daar kan niemand bezwaar tegen hebben. 

Als je voor het eerst een vibrator aanschaft, dan is het goed om bij een aantal dingen stil te staan. Waar wil je 'm voor gebruiken, zijn de looks ervan voor je belangrijk, speelt geluid een rol en hoe makkelijk krijg jij orgasmes? 

Waarvoor wil je de vibrator gebruiken?

Er zijn zoveel verschillende vibrators verkrijgbaar en allemaal hebben ze zo hun eigen doel. In grote lijnen wordt er onderscheid gemaakt tussen de volgende opties.

 1. Vibrators voor clitorale stimulatie
  Deze vibrators focussen zich extra op de clitoris - het plekje van het vrouwelijk lichaam die het meest verantwoordelijk is voor orgasmes. In principe kun je met elke vibrator door de trillingen tegen of bij de clitoris klaarkomen, maar sommige vibrators zijn specifiek hiervoor gemaakt. Vaak bevatten zij een special stukje dat gericht is op de clitoris. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van trillingen of vibraties maar er zijn ook varianten die werken met luchtdrukgolven - deze zorgen voor nog meer genot. 
   
 2. Vibrators voor vaginale stimulatie
  Als je graag ook jezelf inwendig wilt stimuleren, dan is een zogenaamde staafvibrator een must. Deze zijn ervoor gemaakt om in te brengen en zijn in verschillende maten en met verschillende looks verkrijgbaar. Dit type vibrator kun je ook gebruiken om jezelf clitoraal te stimuleren door het tegen of ik de buurt van je clitoris te plaatsen en te laten trillen.
   
 3. Vibrators waarbij clitorale en vaginale stimulatie gecombineerd wordt
  Zoals gezegd kun je met staafvibrators jezelf ook clitoraal stimuleren maar er zijn ook exemplaren die het beste van allebei gecombineerd hebben: het model is staafvormig maar tegelijkertijd voorzien van een speciale stimulator voor de clitoris die het werk doet terwijl de vibrator ingebracht is.
   
 4. Vibrators voor koppels
  Hoewel het soms anders lijkt in pornofilms zijn maar weinig vrouwen die enkel door penetratie klaar kunnen komen. Is dit bij jou ook het geval en wil je wel tot een orgasme komen terwijl jouw lover in je zit? Dan kan je gebruik maken van een vibrator om tijdens de penetratie jouw clitoris mee te stimuleren. Elke vibrator is hiervoor geschikt maar de ene variant is wat handiger dan de andere. Hoe kleiner het formaat, hoe makkelijker te gebruiken tijdens de penetratie. Voelt jouw lover zich niet geïntimideerd door het formaat of de vorm van de vibrator? Dan kun je een staafvibrator dus ook hier ook voor gebruiken. 

Looks

Het kan je ding zijn maar de toch wat ouderwetse geribbelde penis look-a-likes van vroeger hebben anno 2020 concurrentie gekregen van strakkere designs. Het oog wil immers ook wat toch en niet iedereen zit te wachten op een neppe uitvoering van het mannelijk geslacht. Sommige vibrators zijn zelfs niet direct te herkennen als eentje en dat kan best handig zijn. 

Geluidsniveau

Omdat de vibrator - in tegenstelling tot een dildo - gebruik maakt van bewegingen en dus elektrisch aangedreven wordt, zal je een geluid horen. Of jij je nou irriteert aan het trillen of zoomen of bang bent om 'betrapt' te worden terwijl je bezig bent, het geluidsniveau van de vibrator is belangrijk. Een stille vibrator is fijn en gelukkig zijn er een hoop daarvan - die zijn zo stil zijn dat je ze bijna niet hoort. Hoe veel geluid er is, wordt vaak aangegeven bij de productomschrijving van de vibrator.

Formaat

Vibrators die enkel gericht zijn op clitorale stimulatie, zijn vaak een stuk kleiner dan de varianten die ook inwendig te gebruiken zijn. Hoe kleiner, hoe discreter. Dit zegt overigens niks over de kracht van het speeltje. 

Hoe makkelijk krijg jij een orgasme?

Als orgasmes krijgen voor jou niet zo een probleem is, dan is het toch fijn om te weten dat veel vibrators zijn voorzien van verschillende standjes waarmee jij de intensiteit van de trillingen kan beïnvloeden. Als je wél problemen hebt met het krijgen van een orgasme, dan is het goed om hiermee rekening te houden bij het aanschaffen van een vibrator. Vibrators waarbij speciaal gefocust wordt op clitorale stimulatie, zorgen sneller voor een orgasme. Hoe heviger de trilling, hoe makkelijker het waarschijnlijk is om voor jou een orgasme te krijgen als je niet zo gevoelig bent. Zogenaamde wand-vibrators en vibrators die werken met luchtdrukgolven, zijn voor jou ideaal. 

Accu of batterij?

Tot slot zijn er nog twee manieren waarop een vibrator haar werk kan doen: met behulp van een batterij of een oplaadbare accu. Vibrators met batterijen zijn doorgaans goedkoper maar hebben wel een paar nadelen. Naarmate de batterij leger raakt, neemt ook de kracht van de vibrator af. Ook zijn vibrators voorzien van een oplaadbare accu vaak krachtiger van zichzelf en van een betere kwaliteit. 

Beeld: Photo by Jan Zhukov on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top