Lifestyle

Masturberen? Met deze 5 tips voel jij je nog comfortabeler

Masturberen? Met deze 5 tips voel jij je nog comfortabeler

Volgens mij doen we het allemaal maar dit onderwerp is behoorlijk taboe. We zijn geconditioneerd om het niet over masturberen te hebben. Van alles wat met seks te maken heeft, is zelfbevrediging het onderwerp dat het minst wordt besproken. Maar waarom eigenlijk?

Masturbatie kan een gevoelig onderwerp zijn. Sommige mensen worden het ontmoedigd door verschillende redenen - cultuur, religie en ervaren vernedering bijvoorbeeld. Hierdoor kan jij je niet helemaal op je gemak voelen wanneer jij jezelf aan het bevredigen bent. Met deze tips kun jij hopelijk nog meer genieten en orgasmes krijgen, ze zijn ten slotte heel gezond voor je!

1. Hoe voel jij je bij het idee van masturberen?

Onderzoek bij jezelf wat je voelt als het op seks aankomt en vooral bij het idee van masturbatie. Voel je schaamte, schuld, angst of andere negatieve emoties? Het kan zijn dat jij veel negatieve dingen te horen hebt gekregen en deze met de tijd volledig hebt geabsorbeerd. Dit kan ervoor zorgen dat jij geen zin meer hebt in zelfbevrediging en dat is jammer. Masturbatie is de ultieme vorm van zelfliefde. Het is het waard om uit te vogelen waar je ongemakkelijkheid vandaan komt en een leven vol seksueel genot tegemoet te gaan. Houd desnoods een dagboek bij en analyseer waar jouw denkbeelden vandaan komen en welke boodschappen jij kunt loslaten om je vrij te voelen om te masturberen. Een trauma uit je verleden kan in de weg staan. Als je er open voor staat, kun je in gesprek gaan met iemand die hier gespecialiseerd in is.

2. Bestudeer en bewonder je lichaam

Als je klaar bent om te beginnen, kan het je misschien goed doen als je de tijd neemt om naar je lichaam te kijken. Het is de bedoeling dat jij je comfortabel en vertrouwd voelt bij jezelf. Probeer je eigen lichaam niet te veroordelen. Vergelijk het niet met die van anderen. Bewonder jezelf! Leer het kennen en vind manieren om je body te vieren en te eren.

3. Verken en experimenteer

Het is normaal om niet altijd hetzelfde fijn te vinden. Soms ben je in de mood voor één ding en op een andere dag wil je totaal iets anders. Verken al jouw gevoelige plekken en experimenteer erop los. Laat verwachtingen varen. Wat eerder fijn voelde, hoeft nu niet meer zo te zijn. Raak jezelf op verschillende plekken aan en neem even de tijd om jezelf af te vragen wat je wel en niet fijn vindt. Elke keer dat je gaat masturberen is een nieuw avontuur.

4. Seksspeeltjes

Schaf een seksspeeltje aan als je die nog niet hebt. Een toy kan een stap in de juiste richting zijn. Waarom elke vrouw een vibrator zou moeten hebben lees je hier.

 

5. Stimuleer je brein

In de juiste mindset komen, is ook heel belangrijk. In plaats van dat jij jezelf opgewonden maakt door jezelf aan te raken, kun je beginnen met fantaseren. Dit kan bijvoorbeeld door het lezen van - of luisteren naar -  erotische verhalen. Je kan ook terugdenken aan een geweldige seksuele ervaring of een fantasie beleven in je hoofd met die ene hot guy of girl.

Veel plezier met jezelf!

Beeld: Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top