Health

10 eenvoudige manieren om stress en angst te verlichten

10 eenvoudige manieren om stress en angst te verlichten

Van kleine momentopnames tot grote uitdagingen: stress is er in alle soorten en maten. Of we het nu willen of niet, het is nou eenmaal een deel van ons leven. Natuurlijk hopen we deze spanning zo veel mogelijk te voorkomen, maar dat is helaas minder eenvoudig als dat het lijkt. Gezien we niet altijd onze omstandigheden kunnen controleren, wordt het erg lastig om te bepalen hoe wij hierop zullen reageren. Stress zit nou eenmaal in een klein hoekje.

Wanneer deze spanning en angst te overweldigend of misschien zelfs chronisch voor je wordt, kan dit negatieve gevolgen hebben op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Daarom is het belangrijk om jouw persoonlijke welzijn in de gaten te houden, zodat deze in evenwicht blijft.

Vind jij dit ook zo lastig en weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Lees dan snel onze tien eenvoudige manieren om stress en angst te verlichten. En geef je lichaam de rust die het verdient!

1 van 10

1.  Voldoende lichaamsbeweging

Door voldoende te bewegen, kan je de fysieke klachten die je krijgt van eventuele stress verminderen. Door te gaan sporten, train je je lichaam fitter en sterker te worden, waardoor je de fysieke belasting kan verminderen. De voordelen zullen het sterkst toenemen, wanneer je regelmatig traint. Daarnaast hebben de mensen die regelmatig sporten minder kans op angstgevoelens, in vergelijking met mensen die amper tot niet sporten. Zo kan wandelen en joggen, waarbij dezelfde bewegingen grote spiergroepen aanspreekt, zorgen voor stressverlichting.

via GIPHY

1 van 10
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top