Health

Zo houd jij jouw home work-outs leuk en krijg je sneller resultaat

Zo houd jij jouw home work-outs leuk en krijg je sneller resultaat

Door deze zelfisolatie zijn er niet heel veel dingen te doen. Wanneer jij alle tijd voor jezelf hebt, kun je net zo goed iets productiefs doen. Zodra jij wilt werken aan jouw conditie, een strakker lichaam wilt of je gewoon fijner wilt voelen dan kunnen work-outs veel voor jou doen. Maar hoe houd je deze leuk en zorg je daarbij voor een snel resultaat?

Sporten is om veel redenen goed, het zorgt natuurlijk voor beweging maar zook voor een positief stofje in jouw hersenen. Zodra jij een aantal keer per week een work-out doet, zul jij je een stuk beter in je vel voelen. Toch kunnen work-outs soms wat saai worden.

Verschillende work-outs

Wanneer je elke dag dezelfde sportoefeningen doet dan zal dit ertoe kunnen leiden dat je minder resultaat ziet. Je lichaam gaat eraan wennen en zal het makkelijker vinden om ze te doen. Hierdoor duurt het langer voor jou om bijvoorbeeld vet te verliezen of een betere conditie te krijgen. Daarnaast kan het doen van dezelfde work-outs zorgen voor verveling. Je kent ze inmiddels allemaal en kunt ze zo uit je hoofd doen. Zorg er daarom eens voor dat je iedere dag een andere zoekt.

Goede work-out kleding

Als je net als ons houdt van een leuke outfit, op welke gelegenheid dan ook, dan is een leuke sport outfit altijd goed meegenomen. Zodra jij je fijn voelt in jouw nieuwe sportkleding dan zul je hierdoor wat motivatie krijgen om toch maar eens te beginnen. Koop verschillende sportbroeken en bijvoorbeeld een goede sport beha. Zo voel jij je tijdens het sporten onbewust een stuk energieker. Goede sportschoenen zijn daarbij natuurlijk ook een must.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Smith/Laura Henshaw (@keepitcleaner) op

Uitdaging zoeken

Wanneer jij al wat kan op het gebied van work-outs en zo door jouw dagelijkse routine heengaat, is dat natuurlijk fijn. Wel kan ook dit ervoor zorgen dat je iets minder uitdaging erin vindt en je hierdoor minder enthousiast jouw work-outs doet. Zoek daarom eens de uitdaging op en ga voor lastigere oefeningen, die écht het uiterste uit jou halen.

Neem een rustdag

Zodra jij begint met sporten, kan het zijn dat je gelijk een aantal dagen achter elkaar te werk gaat. Dat is goed, zo bouw je sneller conditie op en spieren, maar het is belangrijk om altijd een rustdag in te plannen. Zo zullen je spieren tot rust komen en kun jij gerust de volgende dag weer verder. 

Zoek oefeningen die jij écht leuk vindt

Voor veel mensen zijn work-outs iets wat ze achter de rug moeten hebben. Ze denken alleen aan hun doel en gaan aan de slag met het snelste wat ze kunnen vinden. Toch kunnen work-outs ook leuk gevonden worden - ja écht. Niet alleen het gevoel erna, maar ook tijdens. Wanneer jij oefeningen vindt die jij echt leuk vindt dan zal jouw work-out een stuk makkelijker gaan.

Fijne work-out items

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top