Beauty

Alles wat je moet weten over je haar in laagjes knippen

Alles wat je moet weten over je haar in laagjes knippen

Heb je binnenkort een kappersafspraak en zit je te twijfelen over het nemen van laagjes in je haar? Dan zit je helemaal goed! Laagjes hebben meerdere voor- en nadelen voor je haar, maar ook zijn deze er in verschillende soorten. Wist je dat je haarsoort en gezichtsvorm invloed hebben op laagjes? 

Hieronder vind je alles wat je moet weten over laagjes in je haar. Zo kan jij de beste keuze maken voor jouw haar.

 

Voordelen van laagjes in je haar

Buiten het feit dat kapsels in laagjes heel populair zijn, heeft dit nog een aantal voordelen. Zo zullen lagen ervoor zorgen dat je haar er speelser uitziet, met een stuk meer volume en dit zorgt er natuurlijk voor dat je haar een super mooie en nonchalant gestylde look heeft. Lagen kunnen ook je gezichtsvorm heel mooi benadrukken, zo past je haar helemaal bij je gezicht. Je kapsel krijgt een echte make-over, zonder dat je daadwerkelijk je hele haar kort knipt.

Nadelen van laagjes in je haar

Aan lagen zitten ook een aantal nadelen. Als je gehecht bent aan je lange lokken, is het goed om het laten zetten van laagjes nog eens goed te overwegen. Het zal namelijk lang duren voordat de kortere plukjes weer bijgegroeid zijn en alles op één lengte is. Verder zullen lagen goed onderhouden moeten worden, dat betekent wat vaker een bezoekje aan de kapsalon. Heb je graag je haar vast? Ook dan zit er een nadeel aan laagjes in je haar! Doordat bepaalde lokken korter zijn, zullen sommige haarstijlen niet meer mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan strakke vlechten, een paardenstaart of een knot.

Dik haar met laagjes

Als je dik haar hebt dan denk je vast: ik hoef toch geen extra volume? Toch kunnen laagjes in je haar heel mooi staan als je wat zwaardere manen hebt. Wat je het beste kunt doen, is aan je kapper vragen of ze je haar wat kunnen uitdunnen, dit zal zorgen voor een betere structuur van je haar. Vervolgens kunnen er nog wat subtiele lagen worden aangebracht om toch te zorgen voor die net wat andere look. Wat je beter wel kunt vermijden zijn te grove laagjes in je haar. 

Dun haar met laagjes

Bij dun haar is een kapsel met laagjes in de meeste gevallen een minder goed idee. De lagen zullen ervoor zorgen dat je haar er alleen maar nog dunner uit gaat zien en dit maakt de puntjes van je haar vaak dun en doorzichtig. Een mooi alternatief voor laagjes in je haar is de zogenaamde 'blunt cut'. Dit houdt in dat je haar kaarsrecht afgeknipt wordt. Zo krijg je gelijk meer volume en zien je lokken er een stuk verzorgder uit. 

Als je toch heel graag laagjes in je dunne haar wilt dan is het het beste om te kiezen voor zachte, subtiele lagen. Door je haar vervolgens regelmatig mooi te stijlen met een föhn, zal je haar toch nog wat meer volume krijgen en vallen de puntjes niet zo op. 

Krullend haar met laagjes

Bij krullend haar is het van belang welke soort laagjes je in je haar laat knippen. Krullend haar heeft vaak de neiging om nog meer te krullen als het korter is, dit komt doordat je haar dan minder zwaar is. Als je toch laagjes laat knippen in je haar kun je het beste kiezen voor langere lagen, dit voorkomt dat probleem. Verder hebben de textuur en dichtheid van het haar een grote invloed op hoe de laagjes zullen staan. Het is dan ook handig om dit even met een professional te bespreken, zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw haar. 

 

Gezichtsvorm en laagjes

Ook kunnen laagjes zo aangepast worden, dat ze perfect bij je gezichtsvorm passen. Laagjes zorgen voor een wat breder kapsel. Als je een wat ronder gezicht hebt dan moet je hier dus mee oppassen, omdat dit deze gezichtsvorm extra kan benadrukken en nog ronder kan maken. Kies er in dat geval voor om bepaalde plukjes nog lang te houden, zo zal de ronde vorm minder geaccentueerd worden. Bij een langwerpig gezicht of vierkante vorm zijn laagjes juist wel een goed idee. De harde gezichtslijnen zullen op deze manier juist verzacht worden. 

Verschil korte en lange lagen

Je hebt er vast wel eens gehoord over lange en korte lagen, maar wat is nou eigenlijk het verschil? Lange lagen houdt in dat de afstand tussen de kortste en de langste laag groot is. Dit is vooral mooi bij lang haar en - zoals hierboven genoemd - bij haar met krullen of slag. Bij korte lagen zit er weinig verschil tussen de lengte van de verschillende lagen. Dit is dan ook een geschikt kapsel als je wat korter haar hebt en deze graag langer wilt laten groeien.

Laagjes inspiratie

Onder de stijliconen zien we vaak veel verschillende kapsels terugkomen, zo ook de laagjes. Benieuwd wie er onder andere met laagjes in het haar rond hebben gelopen? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet!

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top