Haarverzorging

Dun haar? Met deze hairdo's laat jij jouw manen voller lijken

Dun haar? Met deze hairdo's laat jij jouw manen voller lijken

Je bent ermee gezegend of niet: dik haar. Het is een klus om het te verzorgen maar je krijgt er wel wat voor terug. Als je dunne manen hebt dan kun je naar extentions grijpen maar de kans is groot dat je op een gegeven moment niet meer zonder kan én het is ook wat schadelijk voor het haar wat je hebt.

Het beste wat je kunt doen, is roeien met de riemen die je hebt én met een paar trucs een geweldige coupe neerzetten. Allereerst is goede verzorging belangrijk. Wees lief voor je haren en was ze niet te vaak. Ook is het belangrijk om ze voorzichtig te drogen (liever geen föhn - ook niet nodig wat je manen zijn eigenlijk zo droog) én zorgvuldig van beneden naar boven borstelen.

Verder heeft jouw hairdo ook een groot effect op hoe vol je manen lijken. Maar wat zijn nou de kapsels waarmee je de illusie creëert van een indrukwekkende bos haar? Dit zijn ze!

 

1. Laagjes

Ook als je dun haar hebt, zijn laagjes de oplossing om volume te creëren. Er zit immers meer textuur aan je haar. Ga wel voor een niet al te lange hairdo. Een long bob is bijvoorbeeld perfect!

2. Korte strakke boblijn

Hoe korter je haar, hoe voller het is want terwijl het lang aan het groeien is, breekt het helaas ook af. Het 'strakke' aspect is ook belangrijk. Hoe recenter je haar geknipt is, hoe voller het lijkt omdat de punten nog niet gespleten zijn en rommelig. 

3. De pixie

Gewaagd maar het gaat je misschien super goed staan! Met deze lengte kun je lekker veel textuur in je haar creëren waardoor het voller aandoet. 

 

4. Gordijnpony

Door het knippen van een pony verlies je misschien in de gehele bos wat volume maar je krijgt er ook wat voor terug. Er ontstaat meer speling in je haar én je gezicht wordt mooi omlijst waardoor er minder aandacht gaat naar de algehele volume.

5. De shag

Deze haarstijl is ook een tikkeltje gewaagd maar het gaat je een hoop opleveren: speelse lokken, textuur én volume. Niet voor niets raden kappers aan om fijne manen een shag make-over te geven. 

Bonus: zet je haar vast

Door je haar vast te zetten, breekt het minder snel af - mits je het voorzichtig vast- en losmaakt natuurlijk. Verder verzamel je al je manen op één plek waardoor de hoeveelheid groter lijkt dan als het los hangt. Met behulp van een messy bun, een paardenstaart met 'bubbels' (plaats her en der elastieken en trek het haar los voor een poufy effect) of een losse vlecht kom je ook een heel eind!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top