Haarverzorging

Omgekeerd haar wassen: met deze trend krijg je mooier en steviger haar

Omgekeerd haar wassen: met deze trend krijg je mooier en steviger haar

Eén van de haartrends van dit moment is je haar omgekeerd wassen. Say what? De volgorde van de producten die je in je haar gebruikt is namelijk heel belangrijk. Heb je vaak last van vet haar of is het juist heel droog? Dan ligt dat misschien aan je haarroutine. Dit is wat je wilt weten over omgekeerd haar wassen.

Dit is de trend van omgekeerd haar wassen

Omgekeerd haar wassen - de naam van de trend zegt het eigenlijk al. De volgorde waarin jij je haar wast is meestal beginnen met shampoo en daarna conditioner en andere haarproducten. Die haarroutine is zo logisch dat je er waarschijnlijk niet eens meer over nadenkt als je onderde douche stapt. Maar guess what: je haarroutine omgooien is juist een goed idee. 

De life hack is om te beginnen met conditioner. In conditioner zitten namelijk heel veel voedingsstoffen die je haar hydrateren. Daardoor wordt je haar gezonder en vaak ook glanzender. Als je dun haar hebt is het helemaal de moeite waard om deze trend van omgekeerd haar wassen te proberen. Conditioner als basis zorgt er namelijk voor dat je haar dikker en steviger kan aanvoelen. Je haar wordt namelijk verzwaard. 

Dit zijn de voordelen van omgekeerd haar wassen

De voordelen van omgekeerd haar wassen zijn dat je meer volume in je haar krijgt en dat je haar dikker aanvoelt. Ook wordt je haar beter gehydrateerd door de laag conditioner die je direct op je hoofdhuid aanbrengt. Een ander voordeel is dat je haar er langer schoner uit kan zien, omdat conditioner, alleen wanneer het wordt uitgespoeld (in tegenstelling tot wassen met shampoo), eerder vettig haar kan veroorzaken dan bij een omgekeerde wasbeurt.

Zo werkt een omgekeerde wasbeurt voor je haar

  1. Maak je haar nat. Begin met de conditioner die bij jouw haartype past en doe dit in je haar - van je hoofdhuid tot je haarpunten. Hieronder linken we een paar van de fijnste conditioners om daarvoor te gebruiken.
  2. Laat het vijf minuten intrekken. Als je wilt, kun je je haar ook doorkammen terwijl de conditioner intrekt.
  3. Spoel goed uit met water.
  4. Breng een kleine hoeveelheid shampoo aan, laat een minuutje intrekken en spoel alles uit met water.
  5. Droog je haar goed en fôhn het eventueel in model. 
 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top